Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier koken chefs Sander Agterberg en Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Jelmer Mourik heeft het stokje overgenomen van Per Boerefijn en kookt zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn, Jelmer Mourik en Sander Agterberg zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 55
5-gangen verrassingsmenu € 65

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 28
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 35

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 19
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 23

Voorgerechten

Springer kreeftensoep € 11.5
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • rivierkreeftjes.

Duo van zalm € 16
Duo van huisgerookte zalm en zalmrilette • mosterdzaad • mini brioche • mayonaise van Savora mosterd.

Jacob op de erwt € 17
Coquilles • crémeux van doperwten en gezouten citroen • luchtige béarnaisesaus • geroosterde uiencompote.

Peul & Passie € 14
Crémeux van doperwten en gezouten citroen • gepofte tomaatjes • luchtige béarnaisesaus • geroosterde uiencompote.

Vitello Fumato € 16
Vitello tonnato van de Big Green Egg • tonijnmayonaise • appelkappertjes • frisse rucola gremolata.

Springer carpaccio € 14.5
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Ham met klasse € 17
D.O.P. Jamón Iberico uit Spanje • gebakken suikerbrood • huisgemaakte kumquat jam.

Zoet eendje € 17.5
Gebakken eendenlever • gebakken suikerbrood • huisgemaakte kumquat jam.Supplement Jamón Iberico + € 3.5

Brood
Heerlijk vloerbrood met olie en huisgemaakte boter.
2 personen € 4.75
4 personen € 7

Springer voorgerechten parade € 18.50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.

U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

 

 

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Mediterraans baarsje € 25.5
Half portie € 17.5

Roodbaars • risotto van wortel en saffraan • geroosterde courgette • groene kruidendressing.

Geit in ‘t groen € 23
Half portie € 16.5

Geitenkaasmousse • risotto van wortel en saffraan • geroosterde courgette • groene kruidendressing.

Klein maar fijn € 28.5
¾ portie € 23
Gebakken kwartelborsten en boutjes • pastinaakpuntjes • jus van honing en tijm.

Gelakt varkentje € 26
Half portie € 18
Oosters gelakte varkensprocureur • pastinaakpuntjes • jus met vadouvan.

Blozende wangetjes € 28
Half portie € 19

Zacht gegaarde kalfswang • Holtkamp kalfsbitterbal • champignonduxelle met truffel • truffeljus.

Beste koe van stal € 34                                                               
Ossenhaas: het mooiste en zachtste stukje van het rund • champignonduxelle met truffel • truffeljus.

Wilt u een half portie? Dat kan als u uw tafelgenoot overhaalt om ook een half portie te bestellen. Vraag even bij onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

 

 

 

Springermenu

 

3-gangenmenu € 41.5

 

Duo van zalm

Duo van huisgerookte zalm en zalm rilette • mosterdzaad • mini brioche • mayonaise van Savora mosterd.

OF

Peul & Passie (vegetarisch)

Cremeux van doperwt en gezouten citroen • gepofte tomaatjes • luchtige béarnaisesaus • geroosterde uiencompote.

OF

Vitello Fumato

Kalfs vitello van de Big Green Egg • tonijnmayonaise • appelkappertjes • frisse rucola gremolata.

OF

Springer carpaccio

Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

****

Mediterraans baarsje
Roodbaars • risotto van wortel en saffraan • geroosterde courgette • groene kruidendressing.

OF

Geit in ’t groen (vegetarisch)

Geitenkaasmousse • risotto van wortel en saffraan • geroosterde courgette • groene kruidendressing.

OF
Gelakt varkentje
Oosters gelakte varkensprocureur • pastinaak puntjes • jus met vadouvan.

*****
Oogappeltje

Appelcompote met rozijn en vanille • mousse van kaneel • Granny Smith-ijs.

OF

Koffieservies

Koffie naar keuze met huisgemaakte bonbons, Schoonhovens water en een glaasje siroop met slagroom.

 

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen bijpassend wijnarrangement € 22.5

 

Het Springermenu serveren wij alleen op woensdag, donderdag en zondag.

Nagerechten

Oogappeltje € 10
Appelcompote met rozijn en vanille • mousse van kaneel • Granny Smith-ijs.

Zout & Zoet € 10
Crème brûlée met vanille en tonkaboon • vanilleparfait met grof zeezout.

Death by chocolate € 11.5
Huisgemaakte chocolade brownie • hazelnootpraliné • witte chocolade-yoghurt ganache • witte chocoladeschotsen • ambachtelijk chocolade-ijs.

Kaas € 15
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 5
Latte Macchiatto met karamelsiroop

Coconut Cappuccino € 4.75
Cappuccino met kokossiroop

Chai Latte € 4.50
Latte met kruidige thee

Dirty Chai Latte € 5.50
Latte met kruidige thee en een shot espresso

Affogato € 9
Roomijs overgoten met een shot espresso, chocoladesaus en Tia Maria

Laat u verrassen

Wist u dat wij op dinsdag, woensdag en donderdag een 3-gangen verrassingsmenu serveren voor maar € 29,50? Zo kunt u wat vaker uit eten en genieten van een heerlijk diner. Graag van tevoren aangeven bij de reservering dat u gebruik wilt maken van het 3-gangen verrassingsmenu.

  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin