Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier koken chefs Sander Agterberg en Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Sander en Jelmer hebben het stokje overgenomen van Per Boerefijn en koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

3-gangenmenu € 43.5

Mediterraans baarsje
Zacht gegaarde zeebaars • gekonfijte tomaat • zwarte olijven • luchtige saus van chipotle (gerookte chilipeper).

OF

Pompoentartaar (vegetarisch)
Tartaar van pompoen met yoghurt en za’atar kruiden • compote van gekarameliseerde rode uien • crème van gember • rode portsiroop.

OF

Duo van eend
Zacht gegaarde eendenborst • gyoza met eend • compote van gekarameliseerde rode uien • crème van gember • rode portsiroop.

****

Skrei!
Kabeljauw • Hollandse garnalen • gepofte bietjes • luchtige saus van zwarte knoflook.

OF

Groentemuffin (vegetarisch)
Groentemuffin • gepofte bietjes • luchtige saus van zwarte knoflook.

OF
Varkenswangen
Varkenswangen • hete bliksem • jus met Calvados.

 *****

Zoete worteltjes

Carrot cake • witte chocolademousse • boerenroomijs • chocoladeschotsen.

(Indien u een ander dessert wenst rekenen wij € 2.50 extra. Indien u kaas wenst rekenen wij € 4 extra)

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn, Jelmer Mourik en Sander Agterberg zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 52.50
5-gangen verrassingsmenu € 62.50

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 28
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 35

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 19
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 23

Voorgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Springer kreeftensoep € 11.5
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • rivierkreeftjes.

Mediterraans baarsje € 15
Zacht gegaarde zeebaars • gekonfijte tomaat • zwarte olijven • luchtige saus van
chipotle (gerookte chilipeper).

Kokosschelpen € 17
Gebakken jakobsschelpen • filodeeg met kerrie • haringkaviaar • hollandaisesaus met kokos.

Pompoentartaar € 14
Tartaar van pompoen met yoghurt en za’atar kruiden • compote van gekarameliseerde rode uien • crème van gember • rode portsiroop.

Duo van eend € 16
Zacht gegaarde eendenborst • gyoza met eend • compote van gekarameliseerde rode uien • crème van gember • rode portsiroop.

Springer carpaccio € 14
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Ham met klasse € 17
D.O.P. Jamón de Teruel uit Spanje • gebakken suikerbrood • compote van sinaasappel.

Zoet eendje € 17.5
Gebakken eendenlever • gebakken suikerbrood • compote van sinaasappel.
Supplement Jamón de Teruel + € 3.5

Brood
Heerlijk vloerbrood met smeersels
2 personen € 4.75
4 personen € 7

Specialiteit
Springer voorgerechten parade € 18.50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

 

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Skrei! € 25
Half portie € 17.5

Kabeljauw • Hollandse garnalen • gepofte bietjes • luchtige saus van zwarte knoflook.

De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. De vis is afkomstig van het kabeljauwbestand uit het noordoost arctische deel van de Barentsz Zee. De vis trekt elk jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de wat warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen.

Groentemuffin € 22.5
Half portie € 16
Groentemuffin • gepofte bietjes • luchtige saus van zwarte knoflook.

Klein maar fijn € 29
Half portie € 19.5
Gebakken kwartelborstjes en boutjes • hete bliksem • jus met Calvados.

Blozende wangetjes € 26.5
Half portie € 18
Varkenswangen • hete bliksem • jus met Calvados.

Loeiende koeien € 27.5
Half portie € 18.5

Rundersteak • crème van pastinaak • gebakken paddenstoelen • huisgemaakte bitterbal van rundvlees • truffeljus.

Beste koe van stal € 34                                       
Ossenhaas: het mooiste en zachtste stukje van het rund • zoete aardappel met gebakken boerenkool • gebakken paddenstoelen • truffeljus.

Rib uit zijn lijf € 32
Gebakken kalfsribeye • chimichurri van rucola en kappertjes • crème van pastinaak.

Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

 

Nagerechten

Kokosdroom € 9.5
Kokosbavarois • kokosmakroon • mango chutney • mango sorbetijs.

Zoete worteltjes € 9.5
Carrot cake • witte chocolademousse • boerenroomijs • chocoladeschotsen.

Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée met chocolade • parfait met zoethout en vanille.

Kaas met een ijsje € 15.5
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroop

Coconut Cappuccino € 3.5
Cappuccino met kokossiroop

Laat u verrassen

Wist u dat wij op dinsdag, woensdag en donderdag een 3-gangen verrassingsmenu serveren voor maar € 27,50? Zo kunt u wat vaker uit eten en genieten van een heerlijk diner. Graag van tevoren aangeven bij de reservering dat u gebruik wilt maken van het 3-gangen verrassingsmenu.

  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin