Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier koken chefs Sander Agterberg en Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Sander en Jelmer hebben het stokje overgenomen van Per Boerefijn en koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

3-gangenmenu € 39

 Patrijs
Koud gerookte patrijs borst • salade van gebakken witlof en appel • dressing van vijgen • gepofte biet.

OF

Geit met rode wangen (vegetarisch)
Feta • gelei van rode biet en mierikswortel • gepekelde rode zilverui • gele biet • zacht gegaarde peer.

OF

Mossel met promillage
Gewokte mosselen met kerrie en afgeblust met blond bier • kerriemayonaise.

*****

Baars in black
Op de huid gebakken snoekbaars • zuurkoolstamppot met aardappel • luchtige hollandaisesaus met zwarte knoflook.

OF

Hartige muffin
Luchtige muffin van pompoen • luchtige hollandaisesaus met zwarte knoflook.

OF

Knorrig duo
Procureur van het Spaanse Iberico varken • heerlijke malse varkenswangetjes • jus met Grand Prestige bier.

 

*****

Tarte lemon curd
Tarte lemon curd • amandel crumble • hangop • boerenroomijs.

 

(Indien u een ander dessert wenst rekenen wij € 2.50 extra. Indien u kaas wenst rekenen wij € 4 extra)

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Gouden pollepel team, winnaar 2019, midden Nederland, Brasserie Springer
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn, Jelmer Mourik en Sander Agterberg zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 48
5-gangen verrassingsmenu € 58

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 26
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 32.5

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 17
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 21

Voorgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Soep
Springer kreeftensoep € 11
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • rivierkreeftjes.

Vis
Classy tuna € 16
Yellowfin tonijn tartaar met furikake • gepekelde snack komkommer • schuim van wasabi en sake.

Mossel met promillage € 14
Gewokte mosselen met kerrie en afgeblust met blond bier • kerriemayonaise.

Vegetarisch
Geit met rode wangen € 12.5
Feta • gelei van rode biet en mierikswortel • gepekelde rode zilverui • gele biet • zacht gegaarde peer.

Vlees
Springer carpaccio € 12.75
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Ham met klasse € 16
D.O.P. Jamón de Teruel uit Spanje • gebakken suikerbrood • appelstroop • zacht gegaarde peer • witlof.

Patrijs € 16
Koud gerookte patrijs borst • salade van gebakken witlof en appel • dressing van vijgen • gepofte biet.

Zoet eendje € 16
Gebakken eendenlever • gebakken suikerbrood • appelstroop • zacht gegaarde peer • witlof.

Specialiteit
Springer voorgerechten parade € 17,50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Vis
Baars in black € 24
Half portie € 16

Op de huid gebakken snoekbaars • zuurkoolstamppot met aardappel • luchtige hollandaisesaus met zwarte knoflook.

Vegetarisch
Hartige muffin € 20
Half portie € 14
Luchtige muffin van pompoen • luchtige hollandaisesaus met zwarte knoflook.

Wild
Wilde borsten € 28
Half portie € 18
Gebakken wilde eendenborst uit de Veluwe • crème van knolselderij • jus met Grand Prestige bier.
Pas op: er kunnen kogels in de WILDE eend zitten.

Hert op klompen € 28
Half portie € 17.5
Heerlijke malse hertenbiefstuk • huisgemaakte wild bitterbal • gebakken boerenkool met wortel • jus met rode port.

Vlees
Loeiende koeien € 26.5
Half portie € 17.5

Rundersteak • polenta • crème van knolselderij • rode wijn jus met rode port.

Knorrig duo € 25
Half portie € 16
Procureur van het Spaanse Iberico varken • heerlijke malse varkenswangetjes • jus met Grand Prestige bier.

Special
Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

 

Nagerechten

Koffie magnum € 10
Huisgemaakte magnum van donkere chocolade en koffie • karamel • Macaron van witte chocolade ganache en hazelnootjes • schuimige koffie.

Tarte lemon curd € 9
Tarte lemon curd • amandel crumble • hangop • boerenroomijs.

Appel dumpling € 9.5
Dumpling gevuld met gele room en appel • groene appel marshmallow • hangop • karamelijs.

Kaas met een ijsje € 14.5
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroop

Coconut Cappuccino € 3.5
Cappuccino met kokossiroop

S’mores Latte € 5
Latte Macchiatto met chocoladesiroop, koekkruimels, slagroom en een marshmallow.

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin