Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer
Genieten van schilderachtige gerechten
Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier koken chefs Sander Agterberg en Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Sander en Jelmer hebben het stokje overgenomen van Per Boerefijn en koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.
Brasserie menu
3-gangenmenu € 39.95
Zeeuwse roem
Gegratineerde mosselen • oude kaas • groene kruiden dressing.
OF
Ontbijt geit (vegetarisch)
Mousse van geitenkaas • granola • venkelsalade • blauwe bessen.
OF
Springer carpaccio
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.
*****
Baars met Aziatische roots
Snoekbaars • Aziatische zuurkool (kimchi) • luchtige saus met gomasio kruiden en limoen.
OF
Vegetarische Steak (vegetarisch)
Geroosterde spitskool ‘steak’ • gemarineerd met gochujang • Aziatische zuurkool (kimchi) • luchtige saus met gomasio kruiden en limoen.
OF
Vrolijk varkentje
Buikspek van het Gaasterlander kruidenvarken • krokante coppa • crème van bospeen • jus met stroop en sherry.
Boer Jelle Duyf
“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix. De varkens genieten zichtbaar van hun dagelijkse portie heerlijke kruidenmix. Dat is toch prachtig!”
*****
Oogappeltje
Gekarameliseerde appel met hazelnoot • vanillemousse • croutons van suikerbrood • sorbet van groene appel.
(Indien u een ander dessert wenst rekenen wij € 2.50 extra. Indien u kaas wenst rekenen wij € 4 extra)
Chef's choice
Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn, Jelmer Mourik en Sander Agterberg zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.
4-gangen verrassingsmenu € 49.50
5-gangen verrassingsmenu € 59.50
Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.
Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.
Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.
4-gangen bijpassend wijnarrangement € 28
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 35
4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 19
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 23
Voorgerechten
Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.
Springer kreeftensoep € 11.5
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • rivierkreeftjes.
Zeeuwse roem € 14.75
Gegratineerde mosselen • oude kaas • groene kruiden dressing.
Boter bij de vis € 16
Huisgerookte forel • aardappelsalade met yoghurt en bieslook • bearnaisesaus • chorizo krokantjes • zalm kaviaar.
Ontbijt geit € 13
Mousse van geitenkaas • granola • venkelsalade • blauwe bessen.
Springer carpaccio € 13.5
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.
Ham met klasse € 16
D.O.P. Jamón de Teruel uit Spanje • gebakken suikerbrood • aardbeien • rabarber • balsamico.
Zoet eendje € 16.5
Gebakken eendenlever • gebakken suikerbrood • aardbeien • rabarber • balsamico.
Supplement Jamón de Teruel + € 2.50
Brood
Heerlijk vloerbrood met smeersels vanaf € 4.75
Specialiteit
Springer voorgerechten parade € 17.50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.
Hoofdgerechten
Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.
Baars met Aziatische roots € 24.5 Half portie € 16
Snoekbaars • Aziatische zuurkool (kimchi) • luchtige saus met gomasio kruiden en limoen.
Vegetarische steak € 22.5 Half portie € 15
Geroosterde spitskool ‘steak’ • gemarineerd met gochujang • Aziatische zuurkool (kimchi) • luchtige saus met gomasio kruiden en limoen.
Wilde Borsten € 28 Half portie € 18
Wilde eendenborst • crème van bospeen • jus met stroop en sherry.
Hert met een rood neusje € 29 Half portie €18.50
Hertenbiefstuk • crème van bospeen • rode wijnjus
Loeiende koeien € 27 Half portie € 19
Rundersteak • crème van bospeen • huisgemaakte bitterbal van rundvlees • rode wijnjus.
Beste koe van stal € 33.50
Ossenhaas: het mooiste en zachtste stukje van het rund • gratin • huisgemaakte bitterbal van rundvlees • rode wijnjus.
Vrolijk varkentje € 26 Half portie € 17
Buikspek van het Gaasterlander kruidenvarken • krokante coppa • crème van bospeen • jus met stroop en sherry.
Boer Jelle Duyf
“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix. “De varkens genieten zichtbaar van hun dagelijkse portie heerlijke kruidenmix. Dat is toch prachtig!”
Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.
Nagerechten
Chocolade droom € 9.5
Krokante fudge met witte chocolade en Baileys • sinaasappelroomijs met yoghurt • brownie • karamel met Baileys.
Oogappeltje € 9.5
Gekarameliseerde appel met hazelnoot • vanillemousse • croutons van suikerbrood • sorbet van groene appel.
Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée met rooibosthee • vanilleparfait.
Kaas met een ijsje € 15
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.
Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.
Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroop
Coconut Cappuccino € 3.5
Cappuccino met kokossiroop
Laat u verrassen
Wist u dat wij op dinsdag, woensdag en donderdag een 3-gangen verrassingsmenu serveren voor maar € 27,50? Zo kunt u wat vaker uit eten en genieten van een heerlijk diner. Graag van tevoren aangeven bij de reservering dat u gebruik wilt maken van het 3-gangen verrassingsmenu.