Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

Geniet van een 3-gangen diner samengesteld door Gouden Pollepel winnaar Brasserie Springer.

 

Geschoren Dory
Uit onze Bradley rookoven filet van Dorade • scheermessen • gebakken bimi • crème van piccalilly.

OF
Geit met rode konen (vegetarisch)
Crème van geitenkaas • mousse van rode biet • Chioggia biet • balsamico kaviaar • gel van appel en aalbes.

OF
Slome patrijs
Langzaam gegaarde patrijzen borsten • mousse van rode biet • chioggia biet • balsamico kaviaar • gel van appel en aalbes.  (Eventueel met loodbelasting)

*****

 

Heilig boontje
Gebakken zwarte heilbot • risotto met spinazie • gerookte amandelen • hollandaisesaus met uien en zwarte knoflook.

OF                                                     

Koning onder de paddenstoelen (vegetarisch)
Gebakken king boleet • risotto van spinazie • gerookte amandelen • hollandaisesaus met uien en zwarte knoflook.

OF
Gelakt varkentje
Buikspek gelakt met honing en tijm • puree van pastinaak • jus van bruin bier.

 

*****

 

Brownie
Brownie met een vleugje koffie • mousse van chocolade • peer • dadel compote • gel van peer en earl grey tea.

 

 

3-gangenmenu € 38.5

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19.75

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Met trots mogen wij mededelen dat wij een plek hebben bemachtigd in het gerenommeerde tijdschrift Lekker top 500. Hierbij behoren wij tot de 500 beste restaurants van Nederland. Geniet tijdens meerdere kleine gangen wat Springer te bieden heeft en laat u verrassen door onze chef!

4-gangen verrassingsmenu € 48
5-gangen verrassingsmenu € 55

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen. U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

 

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 25

5-gangen bijpassend wijnarrangement € 31

Voorgerechten

Zwemmende schaaldieren € 13.5
Heerlijke vissoep op basis van wortel en zongedroogde tomaten • gebakken langoustine • Noordzee krab • luchtige schuim van mandarijn en wortel.
Wijnsuggestie: viognier, Frankrijk, glas € 5.5

Geschoren Dory € 13
Uit onze Bradley rookoven filet van dorade • scheermessen • gebakken bimi • crème van piccalilly.
Wijnsuggestie: trebbiano di lugana, Italië, glas € 7.5

Geit met rode konen € 12
Crème van geitenkaas • mousse van rode biet • Chioggia biet • balsamico kaviaar • gel van appel en aalbes.  
Wijnsuggestie: trebbiano di lugana, Italië, glas € 7.5
 

Springer carpaccio € 12
Dungesneden carpaccio • truffelmayonaise • mesclun • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.
Supplement eendenlever paté plus € 4,00
Wijnsuggestie: pinot noir, Frankrijk, Glas € 6.75

Slome patrijs € 13.5
Langzaam gegaarde patrijzen borsten • mousse van rode biet • Chioggia biet • balsamico kaviaar • gel van appel en aalbes.  (Eventueel met loodbelasting)
Wijnsuggestie: pinot noir, Frankrijk, Glas € 6.75 

Spaanse specialiteit € 15.5
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenlever paté • Manchego kaas • witlof met notenolie • compote gedroogd fruit.
Wijnsuggestie: primitivo & negreomara, Italië, glas € 6.5

Zwijmelen € 13,00
Terrine van wildzwijn • mayonaise van knolselderij • chioggia biet • balsamico stroop • gebakken schorseneer.
Wijnsuggestie: pinot noir, Frankrijk, Glas € 6.75

Springer’s voorgerechten parade € 16,50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd

Al onze voorgerechten worden geserveerd met boerenbrood, Springer’s heksenkaas en truffelboter.

Hoofdgerechten

Heilig boontje € 23
Half portie € 13
Gebakken zwarte heilbot • risotto met spinazie • gerookte amandelen • hollandaisesaus met uien en zwarte knoflook.
Wijnsuggestie: chardonnay, Frankrijk, glas € 6.5

Koning onder de paddenstoelen € 19
Half portie € 11
Gebakken king boleet • risotto van spinazie • gerookte amandelen • hollandaisesaus met uien en zwarte knoflook.
Wijnsuggestie: pinot noir, Frankrijk, Glas € 6.75

Gelakt varkentje € 22
Half portie € 13

Buikspek gelakt met honing en tijm • puree van pastinaak • jus van bruin bier.
Wijnsuggestie: primotivo & negreomara, Italië, glas € 6.5

Confit de canard € 23.5
Gekonfijte eendenbout • rode bliksem • saus met cranberry en eendenlever.
Wijnsuggestie: primitivo & negreomara, Italië, glas € 6.5

Roekoe! € 26
2/3 portie € 20
Houtduif van Nederlandse bodem • rode bliksem • jus van bruin bier.
(Eventueel met loodbelasting)
Wijnsuggestie: touriga nacional & meer, Portugal, glas € 6

Latijns koetje € 26
Half portie € 14

Picanha steak van graan gevoerde runderen uit Latijns-Amerika • crème van geroosterde aubergine • jus van diverse pepers.
Supplement eendenlever paté plus € 4,00
Wijnsuggestie: tempranillo, Spanje, glas € 6,5

Hert op de erwt € 25
Hertenrug filet op een bedje van hertenstoof • puree van pastinaak • jus van diverse pepers.
Wijnsuggestie: touriga nacional & meer, Portugal, glas € 6

Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

Nagerechten

Brownie € 9.5
Brownie met een vleugje koffie • mousse van chocolade • peer • dadel compote • gel van peer en earl grey tea • boerenroomijs.
Wijnsuggestie: Banyuls, Frankrijk, glas € 6

Grootmoeders broodpudding € 9.5
Warme broodpudding met tonkaboon • ijsje van karamel • Zwitserse room • chocolade koffie boontjes • banaan.
Wijnsuggestie: Pass the cookies, Italie, glas € 6

Crème brûlée van apenkoppen € 9.5
Crème brûlée van apenkoppen • boerenroomijs.
Wijnsuggestie: Pass the cookies, Italie, glas € 6

Kaas met een ijsje € 14
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.
Wijnsuggestie: PX, Spanje, glas € 6

My Sundea
Stel zelf uw ijsje samen, u kiest kiezen uit de onderstaande soorten ijs.
U mag kiezen welke soort(en) en hoeveel bolletjes. Ook mag u de bediening vertellen of u er slagroom bij wenst.
Karamelijs • boerenroomijs • pure chocolade met chocolade stukjes.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer

Maandmenu

Elke dinsdag, woensdag en donderdag genieten van een 2-gangen menu voor € 21,00 p.p. Wij veranderen het menu elke maand. Klik hieronder voor het menu in september.

  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin