Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

3-gangenmenu € 38.75

ムール貝
Gewokte mosselen met kerrie en afgeblust met Iki bier uit Japan • kerriemayonaise.

OF

Groene harten (vegetarisch)
Artisjokharten • paprikacoulis • uiencompote van rode ui met basterdsuiker • feta • groentespaghetti.

OF

Varken met scherp zicht
Terrine van het Iberisch varken • artisjok • wortel • compote rode uien en rode wijn • wortel mayonaise.

*****

Schoolverlater
Baars uit het seizoen • crème van pastinaak met peterselie • saus van spinazie en zongedroogde tomaat.

OF

Oosters eendje
Eendenborst uit de Veluwe Eendenborst uit de Veluwe • gebakken Chinese kool • Hoisinsaus.

OF

Ingepakte pompoen (vegetarisch)
Ravioli met pompoen • gerookte amandelen • saus van spinazie en zongedroogde tomaat.

***** 

Oma’s broodpudding
Broodpudding • sinaasappel • crème van yoghurt en witte chocolade • gebakken verse vijg • yoghurtijs.

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19.5

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Gouden pollepel team, winnaar 2019, midden Nederland, Brasserie Springer
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 52
5-gangen verrassingsmenu € 62

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 26
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 32.5

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 17
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 21

Voorgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

 

Vis
Springer kreeftensoep € 10.5
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • garnaaltjes.  

ムール貝 € 14
Gewokte mosselen met kerrie en afgeblust met Iki bier uit Japan • kerriemayonaise.

Als een vis in de boomgaard € 16
Gebakken Jacobschelpen • peer • witlof • appelstroop • kaantjes van hazelnoot • aardappel crème.

Vegetarisch
Groene harten € 12
Artisjokharten • paprikacoulis • uiencompote van rode ui met basterdsuiker • feta • groentespaghetti.

Vlees
Springer carpaccio € 12.5
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • mesclun • Parmezaanse kaas • pijnboompitten 

Varken met scherp zicht € 14
Terrine van het Iberisch varken • artisjok • wortel • compote rode uien en rode wijn • wortel mayonaise.

Spaanse specialiteit € 15
Spaanse Iberico ‘Cebo’ ham • Romero kaas uit IJsselstein • Iberico bitterbal • gedroogde abrikozen • witlof.

Specialiteit
Springer voorgerechten parade € 17,50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Vis
Schoolverlater € 24
Half portie € 16

Baars uit het seizoen • crème van pastinaak met peterselie • saus van spinazie en zongedroogde tomaat.

Vegetarisch
Ingepakte pompoen € 20
Half portie 14
Ravioli met pompoen • gerookte amandelen • saus van spinazie en zongedroogde tomaat.

Vlees
Rib uit je lijf € 23.75         
Half portie € 16
Gelakte boneless Iberico rib • gebakken Chinese kool • Hoisinsaus.

Blozende wangetjes € 24
Half portie € 17
Kalfswang • kroketje gemaakt van shortrib • paddenstoelen crème • rode wijn jus met truffel.

Loeiende koeien € 25.5
Half portie € 17

Rundersteak • kroketje gemaakt van shortrib • paddenstoelen crème • rode wijn jus met truffel.

Gevogelte
Oosters eendje € 23
Eendenborst uit de Veluwe • gebakken Chinese kool • Hoisinsaus.

Special
Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

 

Nagerechten

Oma’s broodpudding € 9.5
Broodpudding • sinaasappel • crème van yoghurt en witte chocolade • gebakken verse vijg • yoghurtijs.

Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée • aardbeien • ijs van pistache.

Springer Snickers € 9.75
Ijskoude Snickers met tonkaboon, karamel en pinda’s • crème van karamel.

Kaas met een ijsje € 14
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin