Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier koken chefs Sander Agterberg en Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Sander en Jelmer hebben het stokje overgenomen van Per Boerefijn en koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

3-gangenmenu € 39

 

Zalm duo
Duo van zacht gegaarde zalm en gerookte graved lax • schuim van piccalilly en inktvis • ingelegde komkommer met gember • bleekselderij met citrus en gember.

OF

Tortizza!  (vegetarisch)
Tortilla pizza • geitenkaas mousse • brunoise van appel en biet • peer • antiboise.

OF

Koetje met een Sombrero
Mexicaanse maistortilla • huisgemaakte filet americain • maïs gel • Mexicaanse tomatendressing.

*****

Skrei!
Winterkabeljauw (skrei) uit de Lofoten in Noorwegen • crème van knolselderij • romige saus van bloedsinaasappel.

OF

Blozende wangetjes
Wangen van het Iberisch biologisch varken • rode kool met gedroogd fruit gegaard in appelsap • bitterbal van Iberico • jus van appel en Calvados.

OF

Say cheese (vegetarisch)
Toscaanse risotto met Parmezaanse kaas • seizoensgroenten • camembert.

 

*****

Japanse cake
Matcha cake met banaan • gekarameliseerde banaan • ganache van karamel • gele room met koffie • karamelijs.

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19.5

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Gouden pollepel team, winnaar 2019, midden Nederland, Brasserie Springer
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn, Jelmer Mourik en Sander Agterberg zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 48
5-gangen verrassingsmenu € 58

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 26
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 32.5

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 17
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 21

Voorgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Vis
Springer kreeftensoep € 11
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • rivierkreeftjes.

Oosterse krab € 16
Noordzeekrab • luchtige saus van groene curry • gelei van roze peper • bundelzwammen • krokant van papadum.

Zalm duo € 14.5
Duo van zacht gegaarde zalm en gerookte graved lax • schuim van piccalilly en inktvis • ingelegde komkommer met gember • bleekselderij met citrus en gember.

Vegetarisch
Tortizza! € 12.5
Tortilla pizza • geitenkaasmousse • brunoise van appel en biet • peer • antiboise.

Vlees
Springer carpaccio € 12.75
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Ham met klasse € 16
D.O.P. Jamón de Teruel uit Spanje • in boter gebakken suikerbrood • stoofpeer • gedroogde abrikozen.

Koetje met een Sombrero € 14.5
Mexicaanse maistortilla • huisgemaakte filet americain • maïs gel • Mexicaanse tomatendressing.

Specialiteit
Springer voorgerechten parade € 17,50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Vis
Skrei! € 24.5
Half portie € 16

Winterkabeljauw (skrei) uit de Lofoten in Noorwegen • crème van knolselderij • romige saus van bloedsinaasappel.

De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. De vis is afkomstig van het kabeljauwbestand uit het noordoost arctische deel van de Barentsz Zee. De vis trekt elk jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de wat warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen.

Vegetarisch
Say cheese € 20
Half portie 14
Toscaanse risotto met Parmezaanse kaas • seizoensgroenten • camembert.

Vlees
Blozende wangetjes € 24
Half portie € 16
Wangen van het Iberisch biologisch varken • rode kool met gedroogd fruit gegaard in appelsap • bitterbal van Iberico • jus van appel en Calvados.

Loeiende koeien € 26
Half portie € 17

Rundersteak • crème van geroosterde paprika en aardappel • licht gerookte jus.

Gerookte ossobuco € 24
Half portie € 16
Ossobuco • het vlees is eerst gerookt op onze Big Green Egg en daarna gestoofd • Toscaanse risotto met Parmezaanse kaas.

Gevogelte
Dove kwartel € 26
¾ portie € 20
Gebakken kwartelborsten en boutjes • rode kool met gedroogd fruit gegaard in appelsap appelsap • jus van appel en Calvados.

Wild
Wilde biefstuk € 26                                                          
Hertenbiefstuk • crème van knolselderij • licht gerookte jus.

Special
Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

 

Nagerechten

Japanse cake € 9.5
Matcha cake met banaan • gekarameliseerde banaan • ganache van karamel • gele room met koffie • karamelijs.

Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée • lemoncurd met sinaasappel • bloedsinaasappelijs.

Kokosnoot € 10
Chocoladebol gevuld met chocolade parfait en kokosmousse
• merengue

Kaas met een ijsje € 14
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin