Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

Geniet van een 3-gangen diner samengesteld door Gouden Pollepel winnaar Brasserie Springer.

 

Stoute trout
Huisgerookte forel • salade van krielaardappels en dragon • frisse radijs • luchtige saus van kropsla en zachte mosterd.

OF

Geschaafde pompoen
Geschaafde pompoen gemarineerd in zoetzuur met tijm • frisse yoghurt crème • granaatappel pitjes • salade van haricot verts • gerookte amandelen.

OF

Gerookte borsten
Gerookte eendenham • shiitake gemarineerd met sojasaus • salade van haricot verts • marmelade van zoete Cevennes uien.

 

****

Luchtige knolselderij
Knolselderij muffin • parelcouscous • hollandaisesaus.  

OF

Vrolijke varkens
Procureur van het Gaasterland (kruiden)varken uit het zuidwesten van Friesland • gestoofde witte kool • jus met vadouvan.

OF

Noorse skrei
Prachtige Noorse kabeljauw loins uit de Lofoten • parel couscous
• luchtige bloedsinaasappel saus. Klik hier voor meer informatie over deze prachtige vis.

*****

Magnum van banaan
Magnum van banaan • kokos shortbread • ganache van witte chocolade en kokos • chips van bakbanaan

 

 

3-gangenmenu € 38.75

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19.50

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Gouden pollepel team, winnaar 2019, midden Nederland, Brasserie Springer
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

 

4-gangen verrassingsmenu € 45
5-gangen verrassingsmenu € 54

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 26
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 31

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 17
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 21

Voorgerechten

Wist u dat vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Stoute trout € 12.75
Huisgerookte forel • salade van krielaardappels en dragon • frisse radijs • luchtige saus van kropsla en zachte mosterd.

Parel uit de schelp € 14
Gebakken coquille geserveerd uit de schelp • Italiaanse pancetta • luchtige saffraan saus.

Springer’s kreeftensoep € 10
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • garnaaltjes.

Geschaafde pompoen € 11 (vegetarisch)
Geschaafde pompoen gemarineerd in zoetzuur met tijm • frisse yoghurt crème • granaatappel pitjes • salade van haricot verts • gerookte amandelen.

Springer carpaccio € 11.75
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • mesclun • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Gerookte borsten € 12.75
Gerookte eendenham • shiitake gemarineerd met sojasaus • salade van haricot verts • marmelade van zoete Cevennes uien.

Spaanse specialiteit € 15.5
Iberico ‘Cebo’ ham • gepocheerd ei • rauwe witlof • koffiepoeder.

 

Specialiteit

Springer’s voorgerechten parade € 16,50 p.p.

Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.

 

Al onze voorgerechten worden geserveerd met boerenbrood, Springer’s heksenkaas en truffelboter.

Hoofdgerechten

Wist u dat vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Noorse skrei € 23    
Half portie € 13
Prachtige Noorse kabeljauw loins uit de Lofoten • parelcouscous • luchtige bloedsinaasappelsaus. Voor meer informatie over deze prachtige vis klik hier.

Luchtige knolselderij € 19 (Vegetarisch)
Half portie € 10
Knolselderij muffin • parelcouscous • hollandaisesaus.

Vrolijke varkens € 23         
Half portie € 13
Procureur van het Gaasterlander (kruiden)varken uit het zuidwesten van Friesland • gestoofde witte kool • jus met vadouvan.

“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix.”

Jelle Duyf, boer

Duo van hert € 24.5
Heerlijk malse hertenbiefstuk • gelakte hertensukade met appelstroop • knolselderij mousseline • jus van diverse pepers.

Loeiende koeien € 24.5      
Half portie € 15
Rundersteak • aardappel rösti • jus van diverse pepers.

Oosters kalfje € 24.5
Mooi rosé gebakken kalfshaas • Indonesische rendang van kalfssukade • gestoofde witte kool • jus met vadouvan.

Dove kwartel € 26.5          
Half portie € 18
Kwartel borstjes en pootjes • knolselderij mousseline • jus met honing en tijm.

Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

Nagerechten

Homemade magnum € 9.5
Magnum van banaan • kokos shortbread • ganache van witte chocolade en kokos • chips van bakbanaan.

Live gives you lemons € 9
Vanille cake • nougatine • lemoncurd • boerenroomijs.

Crème brûlée € 9
Crème brûlée met hazelnoot • koffie crumble • notenijs

Kaas met een ijsje € 14
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

My Sundea

Stel zelf uw ijsje samen, u kiest kiezen uit verschillende soorten ijs.

U mag kiezen welke soort(en) en hoeveel bolletjes. Ook mag u de bediening vertellen of u er slagroom bij wenst.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin