Bekijk hier onze Vaderdag Specials

Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

3-gangenmenu € 38.75

Zonnebank zalm
Zalm gemarineerd in bruine suiker • piccalilly • geschaafde meiknolletjes • venkelsalade.

OF

Viva Italia
Pani puri met doperwten pesto • gedroogde tomaten carpaccio • mozzarella • zwarte olijven poeder • groente spaghetti • frisse aioli.

OF

Kalfje zet de bloemkooltjes buiten
Huisgerookte kalfsham • doperwten pesto • geschaafde meiknolletjes • ingelegde bloemkool met komijnzaad • “Green egg” tomaatjes • bloemkool crème. 

***** 

Baarsje met lange vingers
Corvina filet (baarsachtige vis) • witte asperges • bloemkool puree • luchtige hollandaise.

OF

Kikker in de curry
Huisgemaakte burger van kikkererwten en rode curry • aubergine crème met zongedroogde tomaat.

OF

Hoen moet je doen
Rollade van maishoen • huisgemaakte dimsum gevuld met gevogelte rilette • geroosterde mais • luchtige kerrie saus.

*****

Chocolade schuitje
Chocolade tartelette gevuld met panna cotta van zwart fruit, witte chocolade en vers rood fruit • boerenroomijs.

Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19.5

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Gouden pollepel team, winnaar 2019, midden Nederland, Brasserie Springer
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Geniet van een heerlijk verrassingsmenu van ons prijswinnende team. Onder leiding van Per en Margot Boerefijn zijn met trots 2 gouden en 1 zilveren Pollepel gewonnen en ook hebben zij van een plek in de Lekker top 500 mogen genieten.

4-gangen verrassingsmenu € 52
5-gangen verrassingsmenu € 62

Voor onze vegetarische gasten hebben wij een 4-gangen vegetarisch verrassingsmenu.

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen.
U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 26
5-gangen bijpassend wijnarrangement € 32.5

4-gangen bijpassend BOB-arrangement € 17
5-gangen bijpassend BOB-arrangement € 21

Voorgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

 Vis
Springer kreeftensoep € 10
Romige kreeftensoep volgens authentiek recept van Per Boerefijn • garnaaltjes.

Zonnebank zalm € 13.5
Gravad lax gemarineerd in dille en bruine suiker • piccalilly • geschaafde meiknolletjes • venkelsalade.

Mini kreeft € 16
Kort gebakken langoustines en jakobsschelp • witte asperges • lauwwarme venkelsalade • hollandaisesaus van kreeft.

Vegetarisch
Viva Italia € 11.5
Pani puri met doperwtenpesto • gedroogde tomaten carpaccio • mozzarella • zwarte olijvenpoeder • groente spaghetti • frisse aioli.

 Vlees
Springer carpaccio € 12
Carpaccio van rund • truffelmayonaise • mesclun • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.

Koetje zet de bloemkooltjes buiten € 13.5
Rosbief van rund • doperwten pesto • geschaafde meiknolletjes • ingelegde bloemkool met komijnzaad • “Green egg” tomaatjes • bloemkool crème.

Spaanse specialiteit € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • gebakken suikerbrood in boter • balsamico • lambada aardbei.

Specialiteit

Springer voorgerechten parade € 17,50 p.p.
Laat u verrassen door 3 voorgerechten van de Chef geserveerd op een etagère.
U kunt de etagère per 2 personen bestellen.

Hoofdgerechten

Wist u dat gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen bij alle gerechten serveert? Laat u verrassen door onze wijn-spijs combinaties.

Vis
Baarsje met lange vingers € 24              Half portie € 14
Corvina filet (baarsachtige vis) • witte asperges • luchtige saus van peterselie en bieslook.

Vegetarisch
Kikker in de curry € 20
Huisgemaakte burger van kikkererwten en rode curry • aubergine crème met zongedroogde tomaat.

Vlees
Vrolijk varkentje € 23.5                           Half portie € 13
Buikspek van het Gaasterland varken • witte asperges • puree van bloemkool • luchtige kerrie saus.

“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix.”Jelle Duyf, boer

Lam van de rum € 25                                Half portie € 15
Botermalse lamsrump • aubergine crème met zongedroogde tomaat • jus van mosterd en dragon.

Loeiende koeien € 25.5                            Half portie € 15
Rundersteak • courgette gebakje • jus van diverse pepers.

GevogeltE
Hoen moet je doen € 23                           Half portie € 13
Rollade van maishoen • huisgemaakte dimsum gevuld met gevogelte rilette • geroosterde mais • luchtige kerrie saus.

Dove kwartel € 25.5                                  Half portie € 16
Kwartel borsten en boutjes • crème van bloemkool en mais • gekarameliseerde appel • jus met honing en steranijs.

SpeciaL
Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise.

Nagerechten

Chocolade schuitje € 9.5
Chocolade tartelette gevuld met panna cotta van zwart fruit, witte chocolade en vers rood fruit • boerenroomijs.

Exotisch genieten € 9.5
Parfait van exotisch fruit • gel van mango • gemarineerde ananas.

Crème brûlée € 9
Crème brûlée met sereh • ijs van pecan en karamel.

Kaas met een ijsje € 14
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met een ijsje van komijnekaas.

My Sundea

Stel zelf uw ijsje samen, u kiest kiezen uit verschillende soorten ijs.

U mag kiezen welke soort(en) en hoeveel bolletjes. Ook mag u de bediening vertellen of u er slagroom bij wenst.

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin