Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer

Genieten van schilderachtige gerechten

Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.

Brasserie menu

Duo uit de rookoven
Schelvis uit onze rookoven • zalm uit onze rookoven • furikake • gemarineerde snack komkommer • soya gel.
OF
Gouden wafel (vegetarisch)
Wafel van wit goud (asperges) en amandel • 65 graden eidooier • pesto van jonge spinazie en erwt • artisjok cremé met citroen tijm.
OF
Kalfje op reis
Rosbief van het runderstaartstuk • Mediterraanse tapanade van kikkererwten en olijven • gebrande mosterdzaadjes •mayonaise van Arabische kruiden: ras el hanout. 

*****

Zomers visje
Corvina filet • Mediterraans gekruide riso • hollandaise saus met zongedroogde tomaatjes.
OF
Traag kalf
Ultra slow cooked kalfssukade • puree van broccoli en miso • jus van rode wijn en Chimichurri.
OF
Vrolijke laagjes
Verschillende groenten in een vrolijk en vooral heerlijke vegetarische lasagne • hollandaise saus met zongedroogde tomaatjes. 

*****

Magnum
Passievrucht en witte chocolade •  mouse van saffraan • Turks fruit van ananas •  schuimpjes van kardemom •  tropisch fruit gel • chips van bakbanaan.

3-gangenmenu € 38.5

Voor de liefhebber schenkt gastronoom sommelier en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.

3-gangen wijnarrangement € 19

namiddagmenu, uit eten in schoonhoven, uit eten, brasserie springer, schoonhoven, diner, gouden pollepel
uit eten in schoonhoven, brasserie springer, diner, gouden pollepel, namiddagmenu
Lekker top 500, brasserie springer, 2021

Chef's choice

Met trots mogen wij mededelen dat wij een plek hebben bemachtigd in het gerenommeerde tijdschrift Lekker top 500. Hierbij behoren wij tot de 500 beste restaurants van Nederland. Geniet tijdens meerdere kleine gangen wat Springer te bieden heeft en laat u verrassen door onze chef!

4-gangen verrassingsmenu € 48
5-gangen verrassingsmenu € 55

Het menu en het aantal gangen is alleen per tafel te bestellen. U kunt uw dieetwensen en voorkeuren doorgeven aan de bediening.

Gastronoom sommelier en vinoloog Margot Boerefijn staat klaar om een heerlijk bijpassend wijnarrangement te schenken.

 

4-gangen bijpassend wijnarrangement € 24

5-gangen bijpassend wijnarrangement € 30

Voorgerechten

Oesters € 3 p.s.
Geserveerd met citroen • tabasco • gesnipperde sjalot met rode wijnazijn.

Per’s kreeftensoep € 10
Romige kreeftensoep naar recept van chef-kok Per Boerefijn geserveerd met rivierkreeft.
Wijnsuggestie: chardonnay, Frankrijk, glas € 6,5

Duo uit de rookoven € 13
Schelvis uit onze rookoven • zalm uit onze rookoven • furikake • gemarineerde snack komkommer • soya gel.
Wijnsuggestie: Albariño, Spanje, glas € 7

Gouden wafel € 12 (vegetarisch)
Wafel van wit goud (asperges) en amandel • 65 graden eidooier • pesto van jonge spinazie en erwt • artisjok crème met citroen tijm.
Wijnsuggestie: Gruner Veltliner, Oostenrijk, glas € 7

Spaanse specialiteit € 16
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenlever macaron • Parmezaanse kaas • witlof met notenolie • appelcompote.
Wijnsuggestie: Videl del Saz tempranillo, Spanje, glas € 7

Springer carpaccio € 12
Dungesneden carpaccio • truffelmayonaise • rucola • Parmezaanse kaas • pijnboompitten.
Supplement eendenlever mousse plus € 4,00
Wijnsuggestie: Videl del Saz tempranillo, Spanje, glas € 7

Kalfje op reis € 13
Rosbief van het runderstaartstuk • Mediterraanse tapanade van kikkererwten en olijven • gebrande mosterdzaadjes •mayonaise van Arabische kruiden: ras el hanout.
Wijnsuggestie: Videl del Saz tempranillo, Spanje, glas € 7

Springer’s voorgerechten parade € 16,50 p.p.
Geniet samen of alleen van een overzicht van onze voorgerechtenkaart.
We gaan niet vertellen wat we gaan geven, maar u gaat er geen spijt van krijgen.

Bij onze voorgerechten serveren wij boerenbrood met truffelboter en Springer heksenkaas.

Hoofdgerechten

Zomers visje € 22
Half portie € 13
Corvina filet • Mediterraans gekruide riso • hollandaise saus met zongedroogde tomaatjes.
Wijnsuggestie: Albariño, Spanje, glas € 7 

Naakte kreeft € 29.5
Half portie € 19
Ontschaalde hele kreeft • Mediterraans gekruide riso • luchtige kreeften saus.
Wijnsuggestie: Albariño, Spanje, glas € 7

Vrolijke laagjes € 19.5
Half portie € 12
Verschillende groenten in een vrolijk en vooral heerlijke vegetarische lasagne • hollandaise saus met zongedroogde tomaatjes.
Wijnsuggestie: Gruner Veltliner, Oostenrijk, glas € 7

Botermalse lam € 23
Half portie € 14
Botermalse lamsbout • geroosterde zoete aardappel met chilipeper • jus van mosterd en dragon.
Wijnsuggestie: Aaldering Cape blend, Zuid-Afrika, glas € 7 

Klein maar fijn € 28
Half portie € 17
Gebakken kwartel borsten en bouten • crème van bloemkool en mais • jus van gekarameliseerde knoflook en honing.
Wijnsuggestie: Videl del Saz tempranillo, Spanje, glas € 7

Traag kalf € 22
Half portie € 13

Ultra slow cooked kalfssukade • puree van broccoli en miso • jus van rode wijn en Chimichurri.
Wijnsuggestie: Aaldering Cape blend, Zuid-Afrika, glas € 7

Latijns koetje € 24.5
Half portie € 14

Picanha van graan gevoerde runderen uit Latijns Amerika • geroosterde zoete aardappel met chilipeper • jus van rode wijn.
Wijnsuggestie: Montes, malbec, glas € 6,5

Big Green Egg special
Op vrijdag en zaterdag serveren wij een special van de Big Green Egg. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Bij onze hoofdgerechten serveren wij Springer frieten met mayonaise

Nagerechten

Crémeux € 9
Crémeux van donkere chocolade • citroen hangop • vers rood fruit • gel van aardbeien • gesuikerde amandelen •bosvruchten ijs.
Wijnsuggestie: Red muscat, Zuid-Afrika, glas € 6

Zomerkoninkjes € 8
Hollandse aardbeien • slagroom • boerenroomijs.
Wijnsuggestie: Coteaux du Layon, Frankrijk, glas € 5,5

Magnum € 9.5
Huisgemaakte magnum van passievrucht en witte chocolade • mouse van saffraan • Turks fruit van ananas • schuimpjes van kardemom • tropisch fruit gel • chips van bakbanaan.
Wijnsuggestie: Coteaux du Layon, Frankrijk, glas € 5,5

Crème brûlée € 8
Vers rood fruit • bosvruchtengel • bros chocolade • boerenroomijs.
Wijnsuggestie: Red muscat, Zuid-Afrika, glas € 6

Kaas met een ijsje € 13
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren.
Wijnsuggestie: PX, Spanje, glas € 6

Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroo

Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop

Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Schoonhoven, uit eten, veganistisch, vegetarisch, terras, menu, wijn, spijs, gastronoom, sommelier, vinoloog, wijnkaart, menukaart, krimpenerwaard, groene hart, schoonhoven, zilverstad, reserveren, glutevrij, koffie, lunch
uit eten in schoonhoven, uit eten, dineren, dessert, brasserie springer
  • "Het eten is een pallet van kleuren, geuren en smaakexplosies. Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Petje af, wat een (h)eerlijk resraurant."

    Nina

  • "Fantastisch lekker gegeten. Zowel de weekschotel als a la carte waren de gerechten voortreffelijk en verfijnd van smaak."

    Annemarie

  • "Heerlijk gegeten van prachtig opgemaakte borden en veel variatie in de groenten op je bord. Een echte aanrader"

    Willem

  • "Winnaar Brasserie Springer snapt waar ze mee bezig zijn! Top eten, mooie wijnen en super gastvrijheid."

    Paulien de Vree

       
  • Wat hebben wij genoten van het verrassingsmenu: mooie gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Dit restaurant serveert net even wat anders dan wat je in de meeste restaurants krijgt.

    P. de Bruin