Klik hieronder voor ons afhaal-en bezorgmenu voor de lunch en diner
Uit eten in Schoonhoven bij Brasserie Springer
Genieten van schilderachtige gerechten
Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Springer is meervoudig winnaar Gouden Pollepel en heeft een plek bemachtigd in de Lekker top 500, waarin de beste restaurants van Nederland vernoemd zijn. Onze Brasserie is gelegen aan het mooie Springer park. Hier kookt chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en selecteren zij samen met onze huisleveranciers Hanos en Best Fish het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Bij deze prachtige gerechten geeft Margot Boerefijn, onze vinoloog en gastronoom-sommelier, bijpassend wijnadvies. Zo is het plaatje compleet voor een memorabele avond.
Namiddagmenu
Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Ga voor ons namiddagmenu!
2-gangen menu € 24,50
Wij serveren het namiddagmenu op vrijdag en zaterdag.
Ontvangst is tussen 16.00 – 17.00.
Gang 1
Per 2 personen serveren wij een etagère met de onderstaande gerechten:
Garnalenkroket • mayonaise met vandouvan • salade met kervel
EN
Iberico ‘Cebo’ ham • Manchego kaas • pruimen • Iberico bitterbal
EN
Pastrami van kalf • krokant van Parmezaanse kaas • mayonaise met gember • piccalilly
Geserveerd met brood en Springer frietjes
Gang 2
Nagerecht
Perentaart • toffee ijs • slagroom
High Wine
Maak er een High Wine van door bijpassende wijnen te bestellen.
Laat u verwennen door 3 halve bijpassende wijnen bij de etagère en 1 bijpassende wijn bij het dessert voor € 15,00 p.p.
Namiddag kindermenu
Frietjes met een snack naar keuze
****
Kinderijsje
€ 11,00


Voorgerechten
Vis
Zeeuwse roem € 12
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen • kort gegratineerd met een dressing van knoflook, verse tuinkruiden en overjarige Goudse.
Wijnsuggestie: viognier, Frankrijk, glas € 6.5
Als een vis in het water € 14
Kreeftensoep • gebakken jakobsschelpen • Argentijnse garnalen.
Wijnsuggestie: chardonnay, Frankrijk, glas € 6.5
Vlees
Carpaccio met een C € 12
Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padano.
Te bestellen met eendenlever + € 3
Wijnsuggestie: cinsault, Zuid-Afrika, glas € 6
Spaanse specialiteit € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • Manchego kaas • pruimen • Iberico bitterbal.
Te bestellen met eendenlever + € 3
Wijnsuggestie: malbec, Argentinië, glas 6
Een moment in Italië € 13
Pastrami van kalf • krokant van Parmezaanse kaas • mayonaise met gember • piccalilly.
Wijnsuggestie: chardonnay, Frankrijk, glas € 6.5
Vegetarisch
Springer wafel € 11
Wafel met rucola • rucola pesto • verse buffel mozzarella • gemarineerde tomaat • aioli • krokant van Parmezaanse kaas.
Wijnsuggestie: macabeo, Spanje, glas € 6.5
Specialiteit
Voorgerechten etagère € 17,50 p.p.
Geniet van 3 heerlijke voorgerechten uitgezocht door onze chef geserveerd op een etagère. Te bestellen vanaf 2 personen.
*al onze voorgerechten worden geserveerd met brood, boter en kruidenboter.
Hoofdgerechten
Vis
Wilde zeebaars € 25
Halve portie € 15
Wilde zeebaars uit de Noordzee • parelcouscous bereid met wortel • dressing van groene kruiden.
Wijnsuggestie: macabeo, Spanje, glas € 6.5
Gebakken garnalen € 23
Halve portie € 13
Garnalenkroketten • gebakken Argentijnse garnalen • venkel salade • groene kruiden coulis.
Wijnsuggestie: viognier, Frankrijk, Glas € 6.5
Vlees
Maiskip € 22
Drumstick gekonfijt in ganzenvet • filet sous-vide gegaard en krokant gebakken •
parelcouscous • gevogeltejus.
Wijnsuggestie: malbec, Argentinië, Glas 6
Kalf en appeltjes € 28
Halve portie € 18
Krokant gebakken kalfszwezerik • pastinaak • gekarameliseerde appels • peperjus.
Wijnsuggestie: cinsault, Zuid-Afrika, Glas € 6
Hollandse biefstuk € 25
Halve portie € 16
Oer Hollandse entrecote • pastinaak • aardappelbitterbal met truffel • peperjus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Spanje, Glas € 6.75
Vegetarisch
Klassiek & krokant € 20
Halve portie € 11
Parelcouscous • gyoza gevuld met gesmoorde ui en Parmezaanse kaas • groene kruiden dressing.
Wijnsuggestie: viognier, Frankrijk, Glas € 6.5
*al onze hoofdgerechten worden geserveerd met Springer friet en mayonaise
Nagerechten
Kaas met een ijsje € 15
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Wijnsuggestie: Pineau des Charentes € 5,50
Kersen & chocolade € 11
Bavarois van kersen • brownie • amarena kersen-ijs • chocolade schotsen.
Wijnsuggestie: red muscat € 5,50
Springer’s magnum € 12
Huisgemaakte magnum met mango en witte chocolade • chocolade mousse • gemarineerde ananas.
Wijnsuggestie: monbazillac € 5,50
Crème brûlée € 9
Vanille crème brûlée • rood fruit • toffee ijs.
Wijnsuggestie: monbazillac € 5,50
My Sundea
Stel zelf uw ijsje samen, u kunt kiezen hoeveel bollen en welke smaak:
Toffee ijs • boerenroomijs • sinaasappel-yoghurtijs • citroensorbetijs • Liefmans bier-ijs • amarena kersen-ijs
Wilt u er ook slagroom bij?
Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.
Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.
Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroop
Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop
Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom




Chef's Choice
Uit eten in Schoonhoven bij restaurant Springer. Laat u verrassen door de winnaars van de Gouden Pollepel met een verrassingsmenu.
U kunt aan de bediening uw dieetwensen doorgeven. Voor de liefhebber schenkt eigenaresse en vinoloog Margot Boerefijn heerlijke bijpassende wijnen.
Het menu is alleen per tafel te bestellen.
4-gangen verrassingsmenu € 44
4-gangen bijpassende wijnen € 26
Vegetarisch menu
Ook serveren wij een vegetarisch 4-gangen menu voor € 38
Big Green Egg
Wij hebben een nieuwe collega. Hij weegt 70 kilo, heeft een keihard karakter en als je hem geen aandacht geeft is hij snel aangebrand. Zijn koosnaam is Eggie en zal elke vrijdag en zaterdag zijn kunstje vertonen bij Brasserie Springer. Je kan Eggie wakker maken voor een mooi groot stuk vlees. Eggie is wel een beetje verlegen dus blijft wel bij de koks in de keuken.
Vraag naar onze medewerkers naar onze BBQ special van deze week.