Margot Boerefijn

De carriere van Margot begon bij het restaurant van haar ouders, restaurant de Hooiberg, waar ze als klein meisje elke dag na school bij haar vader in de keuken kwam kijken. Alles moest geproefd worden. Wanneer ze iets niet lekker vond, werd het elke dag na school voor haar neus gezet, net zo vaak tot ze het lekker vond. Toen Margot een jaar of 12 was mocht ze bij haar vader naast de kachel staan waar ze de groenten op de borden legde en de borden in de oven schoof. Vervolgens kwam de switsch naar de koude kant en met 15 jaar naar de bediening. Dit bleek haar grote passie te zijn en koos ervoor om naar de  Middelbare Hotelschool te gaan.

De hooiberg is lange tijd haar plek geweest en toen de Hooiberg in 2006 afbrande was dit een grote klap. De droom om het restaurant over te nemen van haar ouders is in vlammen opgegaan. Het eetcafe Bestek te Schoonhoven wat in 2013 door haar ouders was opgezet trok haar niet en daarom besloot ze een HBO studie te gaan volgen.

Tijdens haar HBO studie communicatie woonde ze op kamers in Utrecht. Hier ging ze werken bij Hotel Karel V en heeft ze ook nog in een aantal andere horecazaken gewerkt. Ook heeft ze geholpen om de Polderkeuken te Stolwijk op te zetten samen met haar vader. Dit restaurant won binnen een jaar de Gouden Pollepel.

Na haar HBO opleiding heeft ze samen met haar ouders Brasserie Springer opgezet. Hier kon ze haar passie kwijt en met name in wijn. Na een opleiding tot gastronoom-sommelier heeft ze nu ook haar vinologenopleiding gehaald. Na haar studie heeft ze samen met haar moeder, Trudy Boerefijn, een fantastische reis naar Chili en Argentinië gemaakt. Lees hier het verslag.

Het vak is haar met de paplepel ingegoten, gastvrijheid zit in haar natuur. Ze wil haar gasten een topavond laten beleven!

Margot Boerefijn, eigenaresse, vinoloog, gastronoom sommelier, wijnacademie, Peter Klosse, Barista, Gouden Pollepel