Gouden Pollepel buffet

Bourgondisch genieten van dit uitgebreide Gouden Pollepel buffet. Geïnspireerd op alle top gerechten die wij in de afgelopen jaren hebben geserveerd en waarmee wij twee keer de Gouden Pollepel van het AD gewonnen. Het Gouden Pollepel buffet wordt in twee delen geserveerd, eerst het koude en vervolgens het warme. Onze koks zullen de buffetten aanvullen en uitleg geven over de gerechten.

€ 38,75 p.p.

Koude gerechten

Zalm

1ste kwaliteit gerookte zalm uit Schotland op het buffet gesneden met bijpassende garnituren als kappertjes en mierikswortelsaus.

Schaaldieren

Mooi kreeftenvlees van vers gekookte kreeften, zoetig krabvlees en Hollandse garnalen, geserveerd met een frisse salade van pastinaak, peen en gele biet.

Eendenlever

Paté van eendenlever uit eigen keuken geparfumeerd met oude port en truffel, geserveerd met zoetzuur van biet, een gel van appel en een gelei van rode port.

Iberico ham

De wereldberoemde Spaanse ham, dun gesneden en gereserveerd met een mooie olijfolie, peper uit de molen en frisse meloen.

Kalf

Rosé gebraden kalfstaartstuk, gekruid met zwarte peper, mooi dun gesneden en geserveerd met een salade van paddenstoelen en mayonaise met tonijn.

Bijzondere groenten

Artisjokharten in een dressing met saffraan, groene asperges met zachte ei crème,
anijschampignons in dragonazijn en pareltomaatjes in basilicumolie.

Het voorgerechtenbuffet wordt begeleid met vers gebakken boerenbrood en kruidenboter.

feestlocatie, dineren, buffet, diner, gouden pollepel
biefstuk, gouden pollepel, buffet, feestlocatie, dineren

Warme gerechten

Garnalen

Mooie grote garnalen kort gemarineerd met olijfolie en knoflook en roergebakken met sjalotten, sesam en Japanse soja. Geserveerd op een Japanse zeewiersalade.

 

Tong

Dikke filets van zeetong droog gebakken met een paar druppels olijfolie en geserveerd met een schuim van schaaldieren en een saffraan risotto.

Rund

Mooi gerijpte en met graan gevoerde rundervang (bavette), langzaam gegaard met truffelolie, gebakken op de plaat en op het buffet gesneden, geserveerd met truffel-pepersaus.

Kalf

Krokant gebakken zwezerik op een ragout van seizoengroenten en mals gestoofde kalfswang.

Aardappel

Puree van Peruviaanse aardappel en rösti van roseval aardappel.
Huisgemaakte frieten en mayonaise.

Uiteraard is het mogelijk om deze buffetten naar uw wens aan te passen. Graag bespreken wij onder het genot van een kop koffie de mogelijkheden. Dit buffet is te bestellen vanaf 30 personen. Mocht u voor minder gasten willen bespreken rekenen wij een meerprijs. 

Dessert & koffie

Springer’s Sundea buffet (stel zelf je ijsje samen) € 6,50 p.p.
Uitgebreid koffieservies 5,50 p.p.
Springer’s ijstaartenbuffet € 8,50 p.p.
Springer dessertbuffet 9,75 p.p.
Springer walking dinner dessert 12,50 p.p.