Aan tafel bij de Sommelier

Wellicht heb je wel eens gehoord van het concept “Chef’s Table”. Als je een ‘Chef’s Table’ reserveert dan dineer je niet in het restaurant, maar aan een tafel in de keuken. Brasserie Springer presenteert u met trots de ‘Sommeliertafel’. Maar wat houdt dat in, een ‘Sommeliertafel’?

Sommeliertafel

In onze wijnbar waan je je in de sfeer van een wijnkelder. Vinoloog en tevens Gastronoom-Sommelier Margot Boerefijn serveert gedurende de avond haar parels; prachtige wijnen die normaliter niet per glas te bestellen zijn. Dit zijn wijnen die zij in de afgelopen jaren heeft verzameld en deze wilt zij graag aan jullie laten proeven. Het zijn bijzondere, mooie en bovenal zeer smaakvolle wijnen van over de hele wereld. Buiten deze prachtige wijnen serveren wij ook een culinair menu.

Het menu

In plaats van een voor-tussen-hoofd en nagerecht hebben wij voor-tussen-hoofd en dessert wijn. Het draait tenslotte om de wijn en daaromheen creëren wij een menu.

Champagne
De avond start met een prachtig glas Champagne.

*****

Voorwijn
Geniet van een Springer delicatessen proeverij met een prachtige excentrieke witte wijn.

*****

Tussenwijn
Een ’tussendoor’ wijn die niet vergeten mag worden. Hierbij geniet u van een heerlijke seizoensgebonden soep.

*****

Hoofdwijn
Een bijzonder glas rood uit de collectie van Margot. Hierbij serveren wij een specialiteit van onze Big Green Egg Barbecue.

*****

Kaaswijnen
Het is eigenlijk gek dat je vaak bij een kaasplank maar één soort bijpassende wijn krijgt. Elke kaas is namelijk anders en verdiend zijn eigen wijn. Wij serveren verschillende soorten kaas met een mooi glas wijn.

*****

Dessertwijn
Als afsluiter serveert Margot een heerlijk glas dessertwijn met daarbij een passend dessert.

Kosten & Reserveren

De ‘Sommeliertafel’ is enkel te reserveren op vrijdag avond. U kunt reserveren vanaf 2 personen, en maximaal met 8 personen. U dient vooraf dieetwensen door te geven.

Kosten: €145,- p.p. (Wijn & Spijs inbegrepen)

Reserveren voor de ‘Sommeliertafel’ is uitsluitend mogelijk via info@brasseriespringer.nl