Smoked & Oaked
Stel je voor; een warme zomeravond op het terras van Brasserie Springer, omringd door het groen van Schoonhoven, de wind blaast de rook van de Big Green Egg barbecue langs je en de tafel is gevuld met prachtige wijnen en smaakvolle gerechten. De “Smoked & Oaked” thema avond, een culinaire reis waarin 2 elementen de hoofdrol spelen; gerookte gerechten en wijnen met verfijnde houtrijping.
Gastronoom-sommelier en vinoloog Margot Boerefijn vertelt met passie en deskundigheid over de kunst van houtrijping. De chefs gebruiken de kunsten van onze Bradley rookoven en keramieke Big Green Egg rookbarbecue om aromatische smaakvolle gerechten op uw bord te toveren. Leun achterover, relax en laat u betoveren door de smaaksensatie.
Amuse
Gazpacho van Toma’Rito tomaten gegrild op de Big Green Egg. Ook serveren wij heerlijk brood met gerookte zeezoutboter.
Gang 1
Gerookte zalmforel • hangop met citrus • granaatappel • zalmkaviaar • Koppert Honny Cress.
Gang 2
Carpaccio van witte biet • wilde perzik • gebakken langoustine van de Big Green Egg • gezouten kappertjes.
Gang 3
Little gem van de Big Green Egg • groene kruidendressing • gerookte amandel • haricoverts.
Gang 4
Bife de Tira van de Big Green Egg • mini gratin • truffeljus.
Gang 5
Ananas van de Big Green Egg • citroensorbet • witte chocolade ganache met exotisch fruit.
Kosten € 99,95 p.p. (incl. 5-gangen diner & wijnarrangement)
Datum: vrijdag 4 juli
Reserveren kan via ons reserveringssysteem Zenchef.



