Wijnmakers diner Regaleali

Wijnmakers diner: aan tafel met wijnmaker Regaleali!

De wijnmaker bij u thuis aan tafel! In samenwerking met wijnhuis Regaleali uit Sicilië, Italië, heeft vinoloog Margot Boerefijn een heerlijk 3-gangen wijn-spijs menu voor u samengesteld. Tijdens het diner vertelt wijnmaker Corrado Maurigi vanuit Italië u alles over de 3 geselecteerde wijnen.

Gang 1
Salade van Noordzee krab – gemarineerde komkommer – dressing van appel en zoethout.
Bijpassende wijn: Regaleali Bianco

Gang 2
Italiaanse antipasti – gedroogde tomaten – gemarineerde olijven.
Bijpassende wijn: Regaleali Le Rose

Gang 3
Botermalse lamsrump – gegrilde groenten met mediterrane kruiden uit de oven – klassieke rode wijn saus.
Bijpassende wijn: Regaleali Nero d’Avola

Menuprijs € 34,50 p.p.
3 flessen wijn € 35,00

Wanneer u de gerechten ophaalt, krijgt u een formulier mee waarop staat hoe u de filmpjes kunt downloaden die wijnmaker Corrado Maurigi speciaal voor ons heeft opgenomen. Ook zal er een uitleg gegeven worden hoe u de gerechten warm maakt.

Wijnmakers diner, brasserie springer, Corrado Maurigi, Tenuta Regaleali, italie, sicilie, brasseri springer, margot boerefijn
Wijnmakers diner, Corrado Maurigi , Regaleali , brasserie springer, schoonhoven, vinoloog, wijn-spijs, proeverij, 3-gangen menu

Informatie wijnhuis Regaleali

Tenuta Regaleali

Midden in de Siciliaanse heuvels ten zuidoosten van Palermo, bevindt zich een van de bekendste wijnhuizen van Sicilië, Regaleali. Op het eerste gezicht ogen de heuvels hier in het binnenland dor en droog. Eenmaal bij het landgoed van de familie Tasca d’Almerita gearriveerd, waan je je in een oase.

Het landgoed strekt zich uit over een oppervlak van 500 hectare, waarvan er 320 zijn gereserveerd voor wijnstokken. Hier zorgt een bijzonder irrigatiesysteem voor het broodnodige water. Het is de enige mogelijkheid om hier druiven te laten groeien. De wijnbouw heeft hier een lange geschiedenis van meer dan een eeuw. De sleutel tot het succes ligt vooral in de hoogteligging van de wijngaarden. Aan zee koelt het in dit klimaat ’s nachts niet af. Hier in de bergen, op een hoogte van 450-700 meter is het ´s nachts aangenaam fris. De afkoeling levert druiven op met bijzondere fruitaroma’s.

De wijnen van Regaleali

De wijnen van de familie komen op de markt onder de naam Regaleali, de historische naam van de streek. Men beroemt zich op het bezit van een eigen, inheems druivenras, de tasca-druif. Daarnaast worden voor de wijnen veelal lokale druiven van het eiland gebruikt, die bestand zijn tegen het hete en droge klimaat, zoals de bekende nero d’avola. Halverwege de jaren tachtig werd besloten ook twee internationaal bekende rassen aan te planten: chardonnay voor wit en cabernet-sauvignon voor rood. Met aparte wijnen op basis van mono-cépages werd internationaal furore gemaakt. Daarnaast wist men tegelijk naam te maken met de producten op basis van de eigen druivenrassen en is de reputatie van Regaleali gevestigd. Terechte erkenning voor dit bijzondere domein met een vorm van wijnbereiding waarin moderniteit en traditie uit een overlevering van meer dan 100 jaar perfect samengaan.