Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard

Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is een actieve, enthousiaste, ondernemende en op de deelnemers gerichte organisatie.

Wij geven via het aanbieden van dagbesteding op een zinvolle en plezierige wijze extra structuur aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij sluiten we aan bij de belevingswereld en ambities van iedere individuele deelnemer.

De deelnemers aan de dagbesteding krijgen waardering voor hun inspanningen en worden in staat gesteld om volwaardig mee te draaien in de samenleving. Wij zorgen voor een goede begeleiding en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

Begeleiders Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard

Dominique Meintsma ‘Ik zie dit als mijn droombaan’

Dominique Meintsma staat te popelen om als kok/begeleidster aan de slag te gaan bij ‘Lunchen bij Springer’. “Voor mij heeft dit alle kenmerken van een droombaan”, zegt de Lekkerkerkse. “Ik heb in het verleden altijd met veel plezier met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt en ik kook ontzettend graag. In deze baan kan ik beide combineren. Bovendien is het leuk om samen met anderen aan iets heel nieuws te beginnen, want dat ís ‘Lunchen bij Springer’. Op de koksvacature bij SDK werd Dominique opmerkzaam gemaakt door een vriendin. “Die zag hem op Facebook staan en ik reageerde meteen. Ik hoopte vurig dat ik in aanmerking zou komen voor de job, maar bedacht me ook dat er nog veel meer kandidaten zouden zijn. Uiteindelijk werd ik uitgenodigd voor een gesprek en aangenomen. Geweldig!”

Karin Janssen ‘Werken in een mooie en goede zaak’

Karin Jansen gaat op 1 maart aan de slag bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en neemt dan afscheid van haar baan als Sport & Bewegen-medewerkster van Stichting Kinderopvang Nederlek. Voor SDK gaat ze aan de slag als begeleidster binnen ons nieuwste project ‘Lunchen bij Springer’. “Ik verheug me er enorm op”, zegt de inwoonster van Krimpen aan de Lek. “In het verleden heb ik gewerkt in de horeca, bij Het Koetshuys in Krimpen aan de Lek om precies te zijn. Ik herinner me nog goed dat SDK daar een keer met alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers kwam barbecuën en een disco hield. Dat was zo ontzettend genieten van al die gezelligheid en spontaniteit om me heen. Straks ga ik met mensen met een verstandelijke beperking aan de slag in Springer, een mooie en goede zaak met een geweldige reputatie in de regio. Het lijkt me heerlijk om te deelnemers te helpen en te stimuleren bij hun dagbesteding.”

Lisanne Spek ‘Ik verwacht veel belangstelling’

Al rasechte Schoonhovense speelt Lisanne Spek straks een ‘thuiswedstrijd’ in ‘Lunchen bij Springer’. “Enorm leuk, vindt ze. “Om me heen hoor ik alleen maar enthousiaste reacties in de trant van ‘hè hè, eindelijk gaat Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard ook in Schoonhoven aan de slag met een project! Alleen daarom al verwacht ik meteen veel belangstelling voor ‘lunchen bij Springer’.”

Lisanne heeft inmiddels al aardig wat ervaring opgedaan binnen SDK. Zo stond ze de voorbije tijd al in de keuken van Café en Suite in Bergambacht. “In het begin was het even wennen om mijn werk als professioneel kok te combineren met het begeleiden van de deelnemers, maar inmiddels heb ik mijn draai helemaal gevonden en geniet ik er van om ze zich te zien ontwikkelen. Ik verheug me er ook op om samen met mijn collega Dominique de deelnemers te begeleiden in de keuken van Springer en daar met hen de lekkerste gerechten te maken. Komende week gaan we er onze voorbereidende werkzaamheden beginnen. Zin in!”

Rachelle de Vos-Houweling ‘Ik denk dat we een prima team gaan vormen’

Na elf jaar in de zorg te hebben gewerkt (waarvan negen jaar als begeleidster op een woongroep en twee jaar in een ambulante functie) wilde Rachelle de Vos-Houweling wel eens iets anders. “Dat gevoel begon steeds sterker op te spelen in de periode waarin ik zwanger was”, vertelt ze. “In augustus ben ik bevallen van ons eerste kindje. Ik stelde mezelf de vraag of ik na de verlofperiode weer terug wilde in mijn oude baan en kwam tot de conclusie dat het uitdagender was om nieuwe wegen in te slaan.

Werken bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard ís zo’n nieuwe weg. Toen zich een vacature voordeed besloot ik te solliciteren. En nu mag ik gaan werken in SDK’s nieuwe project ‘Lunchen bij Springer’. Met mijn nieuwe collega’s heb ik inmiddels contact gehad. Ik denk dat we een prima team gaan vormen. Ook verheug ik me erop om met de deelnemers aan de slag te gaan. Ik neem uiteraard mijn ‘zorgervaring’ mee in mijn nieuwe baan en ik weet ook dat ik me snel thuis zal voelen bij SDK. Hier krijgen de deelnemers alle kansen om zich te ontwikkelen en dat spreekt me enorm aan. Ze ervaren hun dagbesteding als een echte baan. Mij spreekt dat enorm aan.”