Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

I.v.m. vakantie zijn wij vanaf 7 augustus t/m 13 augustus gesloten.

Voorgerechten

Maxima(le) garnalen € 11,00
Argentijnse garnalen ~ carpaccio van gedroogde tomaatjes ~ aioli ~ gemarineerde komkommer.
Wijnsuggestie: viognier gran reserve, Tabali, Chili, glas € 6,50

 

Kreeft met een ijsje € 15,00
Kreeft (zonder schaal) ~ carpaccio van tomaat ~ aioli ~ sorbet van tomaat en citroen.
Wijnsuggestie: viognier gran reserve, Tabali, Chili, glas € 6,50


Hanenkammen uit de pan € 14,00
Gebakken cantharellen op toast met rucola ~ frisse dressing van notenolie en
frambozen ~ eendenkaantjes.
Wijnsuggestie: pinot noir & gamay, L. Tramier & Fils, Frankrijk, glas € 6,25

 

Gerookte groenten € 8,75
Uit onze rookkast: Tommy’s trostomaatjes ~ salade van venkel gekookt in een sap van grapefruit ~ gel van zilveruien.
Wijnsuggestie: glera & chardonnay, Bernardi, Italie, glas € 5,50

 

Carpaccio van het rund C 10,00
Dun gesneden carpaccio van rund ~ verse pesto ~ vlokken van Grana Padano
gehakte bieslook ~ pijnboompitjes ~ rucola.
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 4,50
Wijnsuggestie: pinot noir & gamay, L. Tramier & Fils, Frankrijk, glas € 6,25

 

Eend, eend & eend ( chefs special) € 11,00
Terrine van boterzacht gegaarde eend en eendenlever ~ rilette van eendenkaantjes met Hawaïaans zeezout ~ gel van blauwe bessen ~ koolsalade met rabarber en chezuanpeper.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Iberico ham  € 15,50
Iberico ‘Cebo’ ham uit Spanje ~ eendenleverpaté uit eigen keuken ~ pruimenchutney ~ truffelolie  ~ Manchego kaas ~ bitterballen van deze beroemde ham.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Kreeftensoep met traditie € 10,00
Ouderwetse kreeftensoep ~ stukjes kreeft ~ scheutje Cognac.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

Zomermenu

3-gangen € 34,50

 

Eend, eend & eend (chefs special)
Terrine van boterzacht gegaarde eend en eendenlever ~ rillettes van eendenkaantjes met Hawaïaans zeezout ~ gel van blauwe bessen ~ koolsalade met rabarber en chezuanpeper.

OF

Maxima(le) garnalen
Argentijnse garnalen ~ carpaccio van gedroogde tomaatjes ~ aioli ~ gemarineerde komkommer.

OF

Gerookte groenten
Uit onze rookkast: Tommy’s trostomaatjes ~ salade van venkel gekookt in een sap van
grapefruit ~ gel van zilveruien.

**********

Zomers “Springer” visje
Rode mul filets op de vel geschroeid in een paar druppels olijfolie ~ Spaanse paella rijkelijk gevuld met zeevruchten ~ aioli uit eigen keuken.

OF

Varkentje uit de pan
Varkentje uit de pan ~ van tevoren gerookt in onze Bradley Smoker ~ puree van snijbonen met verse doperwten ~ appel-Calvadossaus.

OF

Groenten in laagjes
Kleurrijke lasagne van diverse heerlijke groenten~ vegetarische wrap ~
luchtige hollandaise saus.

**********

Exotisch einde
Mango bavarois ~ gel van exotisch fruit ~ gesuikerde pecannoten met pure chocolade ~ boerenroomijs.

Hoofdgerechten

  “Wereldse” poke bowl € 19,75
Salade met “wereldse” smaken ~ verse tonijn gebakken in sesamolie met sesampitjes ~ zeewiersalade met wakame en zeekraal ~ salade van avocado ~ bonen en boontjes ~ wasabi nootjes ~ zeewierkroketje ~ marshmallow van wasabi ~ apart geserveerd Kikkoman soja.
Wijnsuggestie: Albariño, Agro de Bazán, Spanje, glas € 6,85

 

Zomers “Springer” visje  € 21,00
Rode mul filets op de vel geschroeid in een paar druppels olijfolie ~ Spaanse paella rijkelijk gevuld met zeevruchten ~ aioli uit eigen keuken.
Wijnsuggestie: Albariño, Agro de Bazán, Spanje, glas € 6,85

 

Lam met sik € 23,00
Lams rump, het smaakvolste stukje vlees van het lam ~
lams rump is werkvlees en wordt voorgegaard en medium plus gebakken voor de perfecte structuur en smaak ~ hummus van gepofte aubergine ~ zachte geitenkaas ~ courgette rolletjes ~ mosterd-dragon saus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Mitos, Spanje, Glas € 7,25

 

Bavette “Old Fashion”  € 22,00
Mooi rood gebakken biefstuk van de flank ~ aardappelpuree met gedroogde tomaatjes, rucola en chimichurri kruiden ~ rode wijn-pepersaus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Mitos, Spanje, Glas € 7,25

 

Simmentaler runderentrecôte € 25,50
Mooi rood gebakken Simmentaler runderentrecôte  ~ aardappelpuree met gedroogde tomaatjes, rucola en chimichurri kruiden ~ rode wijn-pepersaus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Mitos, Spanje, Glas € 7,25

 

Varkentje uit de pan € 19,00
Varkentje uit de pan ~ van tevoren gerookt in onze Bradley Smoker ~ puree van snijbonen met verse doperwten ~ appel-Calvadossaus.
Wijnsuggestie: primitivo & negroamara, Paso del Sud, Italië, glas € 6,25


Groenten in laagjes € 19,00
Kleurrijke lasagne van diverse heerlijke groenten~ vegetarische wrap ~
luchtige hollandaise saus.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Klein maar fijn  € 24,50
Twee mooie grote kwartels, ontmanteld en gebraden ~ puree van snijbonen met verse doperwten ~ appel-Calvadossaus.
Wijnsuggestie: primitivo & negroamara, Paso del Sud, Italië, glas € 6,25


Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

5 sterren menu - Marktwandeling

5-gangen € 49,50 p.p.

Kreeft met een ijsje
Kreeft (zonder schaal) ~ carpaccio van tomaat ~ aioli ~ sorbet van tomaat en citroen.

 *****

Kreeftensoep met traditie
Ouderwetse kreeftensoep ~ stukjes kreeft ~ room ~ scheutje Cognac.

 *****

Catalaanse kreeft
Kreeft ~ Spaanse paella rijkelijk gevuld met zeevruchten paella ~ witte chocolade ~ Hollandaise saus.

*****

Lekker reetje
Medaillons van ree (zomerbokjes) ~ puree van snijbonen ~ rode wijn-pepersaus.

****

Macaron met gezelschap
Macaron uit eigen keuken ~ korstdeeg met witte chocolade ~ rode vruchten ~ macaron met framboos ~ witte chocolade-frambozenijs.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50

Nagerechten

Macaron met gezelschap € 9,75
Macaron uit eigen keuken ~ korstdeeg met witte chocolade ~ rode vruchten ~ macaron met framboos ~ witte chocolade-frambozenijs.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Exotisch einde € 9,25
Mango bavarois ~ gel van exotisch fruit ~ gesuikerde pecanoot met pure chocolade ~ boerenroomijs.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6,00

 

Mon cherry € 9,50
Clafoutis (Frans gebak) met kersen ~ gesuikerde amandel ~  geschaafde chocolade ~ frisse yoghurt met kersen  – ijs van kersen en pure chocolade.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Crème brûlée met vlierbloesem € 9,00
Crème brûlée getrokken met vlierbloesem ~ krokant van amandelen ~ rood fruit ~ boerenroomijs.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6,00

 

Zoete kunstjes € 12,50
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 6,50

 

Kaas met een ijsje € 10,75
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 5,75

 

“Dronken” koffie € 10,00

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

5-gangen € 36,50 p.p.

Gerookte groenten
Uit onze rookkast: Tommy’s trostomaatjes ~ venkel gekookt in een sap van grapefruit ~ gel van zilveruien.

*****

Puffende paprika
Soepje van gepofte punt paprika en tomaat.

***** 

Wereldse salade
Zeewiersalade met wakame en zeekraal~ salade van avocado en tomaatjes ~ bonen & boontjes ~ zeewierkroketje.

*****

Groenten in laagjes
Kleurrijke lasagne van diverse heerlijke groenten~ vegetarische wrap ~
luchtige hollandaise saus.

*****

Macaron met gezelschap
Macaron uit eigen keuken ~ korstdeeg met witte chocolade ~ rode vruchten ~ macaron met framboos ~ witte chocolade-frambozenijs.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze
gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50