Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch                                                                                                                                                                    

Een keer geen geitenkaas € 11
Crémeux van doperwt en gezouten citroen • pesto van doperwten • bearnaisesaus.
Wijn: verdejo  • Spanje € 6.5
Bier: Vedett white • € 3.85

Vis                                                                                                                                                                      

Rokerig makreeltje € 12
Huisgerookte makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van aubergine en kikkererwten • carpaccio van rode biet.
Wijn: chardonnay • Chili • € 6.5
Bier: Leffe Blond •€  3.75

 

Kreeftensoep met traditie € 11
Ouderwetse kreeftensoep •  stukjes kreeft • scheutje Cognac.
Wijn: viognier • India • € 6.5
Bier: Springer bock • € 4.5

 

Bonbon van zalm € 13
Bonbon van huisgerookte zalm • soepje van bloemkool met Vandouvan kruiden.
Wijn: viognier • India • € 6.5
Bier: Leffe Blond •€  3.75

 

Jacob op de erwt € 15
Crémeux van doperwt en gezouten citroen • gebakken jakobsschelpen • bearnaisesaus.
Wijn: verdejo  • Spanje € 6.5
Bier: Vedett white • € 3.85

Vlees                                                                                                                                                                                

Carpaccio van het rund € 11
Dun gesneden carpaccio van rund • verse pesto • vlokken van Grana Padano.
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 3.5
Wijn: pinot noir  • Chili € 6.5
Bier: Springer bock  •€ 4.5

 

Iberico ham  € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • Manchego kaas • Iberico bitterbal.
Wijn: cabernet sauvignon • Moldavië • € 6
Bier: Springer bock • € 4.5

 

Geplukt kippetje € 12
Paté van huisgerookte kip met krentjes en pinda’s • waldorf salade • pesto van doperwten.
Wijn: chardonnay • Chili • € 6.5
Bier: Argentum IPA • € 4.5

 

Rib uit je lijf € 12
Huisgerookte ribeye • waldorfsalade • piccalilly • mosterdmayonaise.
Wijn: chardonnay • Chili • € 6.5
Bier: Argentum IPA • € 4.5

Brasseriemenu

Rokerig makreeltje
Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van aubergine en kikkererwten • carpaccio van rode biet.

OF

Geplukt kippetje
Paté van huisgerookte kip met krentjes en pinda’s • waldorf salade • pesto van doperwten.

OF

Een keer geen geitenkaas
Crémeux van doperwt en gezouten citroen • pesto van doperwten • bearnaisesaus.

 

**********

 

Kabeljauw
IJslandse kabeljauwloins op het vel gebakken  •  puree van knolselderij  •  luchtige saus van bloedsinaasappel en Noilly Prat.

OF

Oma’s gaarkeuken
Gebakken sukade • stamppotje van zoete aardappel kastanjes, pruimen en cranberry • hete bliksemkroket • saus van rode wijn.

OF

Vegamexica
Bladerdeeg met rode biet en bonenvulling • salsa van tomaat • maiskroket • luchtige chocoladesaus.

 

**********

 

Sinaasappel   chocolade
Parfait van witte chocolade • Turks fruit • mousse van passievruchten.

 

Indien u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.

 

Menu  € 35

Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

 

Hoofdgerechten

Vegetarisch                                                                                                                                                                    

Vegamexica € 18,5
Bladerdeeg met rode biet en bonenvulling • salsa van tomaat • maiskroket • luchtige chocoladesaus.
Wijn: cabernet sauvignon • Moldavië • € 6
Bier: Leffe dubbel • € 3.95

 

Vis                                                                                                                                                                                      

Kabeljauw € 22
IJslandse kabeljauwloins op het vel gebakken  •  puree van knolselderij  •  luchtige saus van bloedsinaasappel en Noilly Prat.
Wijn: viognier • India • € 6.5
Bier: Springer bock • € 4.5

 

Gevogelte                                                                                                                                                                      

Crispy chicken € 18,5
Scharrelkipfilet in een krokant jasje •  risotto • luchtige saus van gerookte paprika.
Wijn: pinot noir • Chili • € 6.5
Bier: Springer bock • € 4.5

 

Mijn duifje € 24
Hollandse duif •  puree van zoete aardappel en cranberry •  saus van hazelnoot en appelstroop.
Wijn: pinot noir • Chili • € 6,5
Bier: Leffe dubbel • € 3.95

 

Rund                                                                                                                                                                                 

Oma’s gaarkeuken € 19
Sukade • stamppotje van zoete aardappel kastanjes, pruimen en cranberry • hete bliksemkroket • saus van rode wijn.
Wijn: cabernet sauvignon • Moldavië • € 6
Bier: Leffe dubbel • € 3.95

 

Iers koetje € 26
Botermalse entrecote van Black Angus uit Ierland • puree van piccalilly • kroket van hete bliksem • rode wijnsaus.
Wijn: montepulciano • Italië  • € 7
Bier: Hertog Jan Grand Prestige € 3.95

 

Het haasje € 26
Mooi rosé gebakken kalfshaas • puree van piccalilly • kroket van hete bliksem • rode wijnsaus.
Wijn: montepulciano • Italië  • € 7
Bier: Hertog Jan Grand Prestige € 3.95

 

Kalf met gebak € 26   
Krokant gebakken kalfszwezerik • stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners  • saus met hazelnoot en appelstroop.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever + € 3.5
Wijn: pinot noir • Chili • € 6.5
Bier: Leffe dubbel • € 3,95

5 sterren menu - Marktwandeling

De trots van onze menukaart: het 5 sterrenmenu. Geniet van 5 kleinere gerechtjes met liefde samengesteld door onze chef!

Jacob op de erwt
Crémeux van doperwt en gezouten citroen • gebakken jakobsschelpen • bearnaisesaus.

*****

Bonbon van zalm
Bonbon van huisgerookte zalm • soepje van bloemkool met Vandouvan kruiden.

*****

Mijn duifje
Hollandse duif •  puree van zoete aardappel en cranberry •  saus van hazelnoot en appelstroop.

*****

Het haasje
Mooi rosé gebakken kalfshaas • puree van picalilly • kroket van hete bliksem • rode wijnsaus.

*****

Magnum
Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.

 

 

Menu € 45

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Nagerechten

Exotische chocolade € 9.5
Parfait van witte chocolade • Turks fruit • exotische bereidingen.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6

 

Magnum € 10
Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6

 

Ben & Perry’s € 9.5
 Brownie met een laagje noten ~ onze variant van het bekende Amerikaanse ijs.
Wijnsuggestie: P.X., Spanje, glas € 6

 

Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée met vlierbloesem • cassis sorbetijs.
Wijnsuggestie: Red muscat, Zuid-Afrika, glas € 6

 

Zoete kunstjes € 13
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 7

 

Kaas met een ijsje € 11
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 6

 

“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

 

Een keer geen geitenkaas
Crémeux van doperwt en gezouten citroen • pesto van doperwten • bearnaisesaus.

*****

Zwemmende bloemkool
Soepje van bloemkool • gekleurde quinoa • bereidingen met mosterd.

*****

Vegamexica
Bladerdeeg met rode biet en bonenvulling • salsa van tomaat • maiskroket • luchtige chocoladesaus.

*****

Gebraden knollen
Sous-vide gegaarde knolselderij, gegaard in de roomboter • pompoen duchesse • risotto • hollandaise saus met Savora.

*****

Magnum
Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.

 

Menu € 36

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.