Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

R in de maand € 11,00
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen ~ kort gegratineerd met een dressing van knoflook,  verse tuinkruiden en overjarige Goudse.
Wijnsuggestie: viognier & grenache blanc, Wolftrap, Zuid-Afrika, Glas € 6,00

 

Schelpen en staartjes €  14,50
Tartaar van gerookte zeebaars ~ langoustinestaartjes ~ sausje van citroengras en kerrie.
Wijnsuggestie: mersequera & viognier, Mestizaje, Spanje, glas € 6,25

 

Franse noot € 11,75
Huisgerookte hert ~ macaron van verschillende noten ~ pompoen zoet-zuur ~ paddenstoelen duxelles  ~ truffelmayonaise.
Wijnsuggestie: spatburgunder, H.Schlumberger, Duitsland, glas € 6,85

 

Goudhaantje in Spanje € 12,50
Boterzachte terrine van gekonfijte fazant verpakt in Iberisch gerookt buikspek, uit onze Bradly oven ~ salade van kimchi (aziatische koolsalade) ~ stroop van appel en gerookt spek.
Wijnsuggestie: spatburgunder, H.Schlumberger, Duitsland, glas € 6,85

 

Carpaccio van het rund C 10,75
Dun gesneden carpaccio van rund ~ verse pesto ~ vlokken van Grana Padano
gehakte bieslook ~ pijnboompitjes ~ rucola.
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 4,50
Wijnsuggestie: spatburgunder, H.Schlumberger, Duitsland, glas € 6,85

 

Aziatische kreeftensoep € 10,00
Kreeftensoep met Aziatische twist ~ gefrituurde noodles.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Iberico ham  € 14,00
Iberico ‘Cebo’ ham ~ eendenleverpaté uit eigen keuken ~ pruimenchutney ~ Manchego kaas ~ bitterballen van deze beroemde ham.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Geitenkaas € 10.75
Mousse van geitenkaas ~ salade rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van kweepeer.
Wijnsuggestie: mersequera & viognier, Mestizaje, Spanje, glas € 6,25

Herfstmenu

3-gangen € 34,50

 

R in de maand
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen ~ kort gegratineerd met een dressing van knoflook,  verse tuinkruiden en overjarige Goudse.

OF

Franse noot
Huisgerookte hert ~ macaron van verschillende noten  ~ pompoen zoetzuur ~ paddenstoelen duxelles  ~ truffelmayonaise.

OF

Geitenkaas
Mousse van geitenkaas ~ salade met rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van kweepeer.

**********

Iberische toppers
Specialiteiten van het beroemde Spaanse varken ~ varkensfilet ~ Springer pulled pork ~ bitterbal van Iberico  ~  stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners ~ romige saus van roze pepertjes en Apfelkorn.

OF

Zoetwater Baa(r)sje
Op de huid gebakken Snoekbaarsfilet ~ fregola met Parmezaanse kaas ~ gegrilde witlofblaadjes aangemaakt met balsamicostroop ~ luchtige saus van gefermenteerde knoflook.

OF

“Woud” strüdel en “Aardse” peren
Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~
~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ “spinazie”  flensje gevuld met knolselderij ~ hollandaisesaus.

**********

Sinaasappel  & chocolade
Sinaasappel cake ~ gemarineerde vijg  ~ pure chocoladeijs.

Laat u verrassen door een bijpassend wijnarrangement,
uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Hoofdgerechten

Iberische toppers € 21,00
Specialiteiten van het beroemde Spaanse varken ~krokant gebakken varkensfilet ~ Springer pulled pork ~ bitterbal van Iberico  ~  stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners ~ romige saus van roze pepertjes en Apfelkorn.
Wijnsuggesties: zinfandel, Sula, India, glas € 6,25

 

Zoetwater Baa(r)sje € 22,00
Op de huid gebakken Snoekbaarsfilet ~ fregola met Parmezaanse kaas ~ gegrilde witlofblaadjes aangemaakt balsamicostroop ~ luchtige saus van gefermenteerde knoflook.
Wijnsuggestie: chardonnay, mauzac & chenin blanc, Gaure, Frankrijk, glas € 6,85

 

Koetjes en Pepertjes € 24,50
Botermalse entrecote van Black Angus uit Ierland ~ puree van rijpe grotchampignons  ~ saus van Madeira en gebakken sjalotten.
Wijnsuggestie: Touriga Nacional, Trincadeira & Aragonêz, Plansel, Portugal, glas € 6,75

 

Kalf met gebak € 26,00
Krokant gebakken kalfszwezerik ~ korstdeeggebak met diverse paddenstoelen en aardpeer ~ “gesmolten” eendenleverpaté ~ stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners  ~ romige saus van roze pepertjes en Apfelkorn.
Wijnsuggestie: kekfrankos, Toth Ferenc, Hongarije, glas € 7,25

 

“Springer” fazant € 26,00
Al jaren DE herfsttopper: Schotse fazantenborst en bout op speciale wijze bereid ~ stamppot zuurkool bereid met ganzenvet en rode port ~ gestoofd Gieser Wildeman peer ~ saus van jeneverbessen en oude klare.
Wijnsuggestie: spatburgunder, H.Schlumberger, Duitsland, glas € 6,85

 

Schots hoentje € 27,50
Mooi rood gebakken filet van sneeuwhoen (grouse) uit Schotland ~ hachee van de boutjes met verse vossenbessen ~ puree van knolselderij ~ spek aardappeltjes ~ romige saus van roze pepertjes en Apfelkorn.
Wijnsuggestie: kekfrankos, Toth Ferenc, Hongarije, glas € 7,25

 

“Woud” strüdel en “Aardse” peren € 18,75
Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ “spinazie”  flensje gevuld met knolselderij ~ hollandaisesaus.
Wijnsuggestie: zinfandel, Sula, India, glas € 6,25


Het Haasje € 25,50
Mooi roze gebraden hazenrug (Polen) ~ puree van rijpe champignons ~ saus van Madeira en gebakken sjalotten ~ spekaardappeltjes ~ stoofpeertje.
Wijnsuggestie: Touriga Nacional, Trincadeira & Aragonêz, Plansel, Portugal, glas € 6,75


Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

5 sterren menu - Marktwandeling

5-gangen € 45,00 p.p. 

Schelpen en staartjes
Tartaar van gerookte zeebaars ~ langoustinestaartjes ~ sausje van citroengras en kerrie.

***** 

Goudhaantje in Spanje
Boterzachte terrine van gekonfijte fazant verpakt in Iberisch gerookt buikspek, uit onze Bradly oven ~ salade van kimchi (Aziatische koolsalade) ~ stroop van appel en gerookt spek.

 *****

Kalf met gebak
Krokant gebakken kalfszwezerik ~ korstdeeggebak met diverse paddenstoelen en aardpeer ~ “gesmolten” eendenleverpaté ~ stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners  ~ romige saus van roze pepertjes en Apfelkorn.

***** 

Het Haasje
Mooi roze gebraden hazenrug (Polen) ~ puree van rijpe champignons ~ saus van Madeira en gebakken sjalotten ~ spekaardappeltjes ~ stoofpeertje.

*****

Baba
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) ~ gepocheerde peer ~ boerenroomijs.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen door een bijpassend wijnarrangement,
uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Nagerechten

Baba € 8,75
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) ~ gepocheerde peer ~ boerenroomijs.
Moscato di Cagliari Glas € 5,75

 

Springer Cheesecake € 9,50
 Cheesecake van Oreo en blauwe bessen ~ gefrituurde basilicum ~ cassis ijsje.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Sinaasappel & chocolade € 9,25
Sinaasappel cake ~ gemarineerde vijg  ~ pure chocoladeijs.
Moscato di Cagliari Glas € 5,75

 

Crème brûlée € 9,00
Crème brûlée ~ krokant van amandelen ~ cassis ijs.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Zoete kunstjes € 12,50
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 6,50

 

Kaas met een ijsje € 10,75
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 5,75

 

“Dronken” koffie € 10,00
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

5-gangen € 36,50 p.p.

 

Gekleurde groenten
Mousse van geitenkaas ~ salade rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van kweepeer.

***** 

Franse noot
Macaron van verschillende noten  ~ pompoen zoet-zuur ~ paddenstoelen duxelles  ~ truffelmayonaise.

*****

Groene flensje met aardse smaken
“Spinazie” flensjes gevuld met mousse van knolselderij ~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ mini paprika gevuld met gekruide olijven tapenade ~ luchtige saus van rode pesto.

***** 

“Woud” strüdel
Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~
puree van grotchampignons ~ gekarameliseerde appeltjes ~ hollandaisesaus.

*****

Baba
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) ~ gepocheerde peer ~ boerenroomijs.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen door een bijpassend wijnarrangement,
uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.