Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch

Luxe stampers met asperges € 10
Crémeux van asperges • hollandaise met saffraan • kwartelei.
Wijn: semillon • Frankrijk € 6.5
Bier: lentebock Hertog Jan • € 3.95

Vis
Hemelse kroket € 10
Garnalenkroket • bapao broodje • salade van lentespinazie • cajunmayonaise.
Wijn: chardonnay • Frankrijk € 6
Bier: Springer bock Argentum • € 4.5

Bonbon van zalm € 13
Bonbon van huisgerookte zalm • soepje van bloemkool met Vandouvan kruiden.
Wijn: viognier • India • € 6.5
Bier: Leffe Blond •€ 3.75

Vlees
Carpaccio van het rund € 11,75
Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padano.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever + € 3.5
Wijn: merlot • Frankrijk • € 7
Bier: Springer bock •€ 4.5

Iberico ham € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • Manchego kaas • Iberico bitterbal.
Wijn: viognier • India • € 6.5
Bier: Springer bock •€ 4.5

Rib uit je lijf € 12
Huisgerookte ribeye • waldorfsalade • piccalilly • mosterdmayonaise.
Wijn: chardonnay Frankrijk • € 6
Bier: Argentum IPA • € 4.5
 

Rund met natte poten € 11
Steak tartaar • gekarameliseerde ui • Parmezaanse kaasschuim • bouillon van kwartel en Madeira.
Wijn: chardonnay Frankrijk • € 6
Bier: Argentum IPA • € 4.5

Soep

Soep van lange stengels € 8
Soepje van AA-asperges • truffelschuim • groene puntasperges.
Wijn: semillon • Frankrijk € 6.5
Bier: lentebock Hertog Jan • € 3.95
 

Traditie klasse € 8
Soep van Cerise tomaatjes • geslagen room • geplisseerde honingtomaatjes.
Wijn: chardonnay Frankrijk • € 6.5
Bier: Springer Bock Argentum • € 4.5

Brasseriemenu

Hemelse kroket

Garnalenkroketje • bapao broodje • salade van lentespinazie • cajunmayonaise • Noorse garnalen.
OF
Rib uit je lijf

Huisgerookte ribeye • waldorfsalade • piccalilly • mosterdmayonaise.

OF

Luxe stampers met asperges

Crémeux van asperges • hollandaise met saffraan • kwartelei.

 

**********

Noordzee visje

Schelvis • groene en witte asperges • spaghetti van groenten • groene kruidensaus met een vleugje limoen.
OF

Eend met lentekriebels
Gekonfijte eendenpoot • korstdeeg met zoete aardappel • jus van appel en Calvados.
OF

Asperges
AA-asperges • warme salade van krielaardappeltjes • roerei • hollandaisesaus.

OF
Asperges met Pas ham

AA-asperges • warme salade van krielaardappeltjes • roerei • hollandaisesaus • de asperges ham van Pas

 

**********

 

Exotische chocolade

Parfait van witte chocolade • Turks fruit • mousse van passievruchten.

Als u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.

 

Menu € 35

Hoofdgerechten

Vegetarisch

Hollandse Asperges € 18.5
Halve portie € 12

AA-asperges • warme salade van krielaardappeltjes • roerei • hollandaisesaus.
Wijn: Prefacé blanc • Frankrijk • € 6.5
Bier: lentebock Hertog Jan • € 3.95

Vis

Noordzee visje € 23
Schelvis • groene en witte asperges • spaghetti van groenten • groene kruidensaus met een vleugje limoen.
Wijn: Prefacé blanc • Frankrijk • € 6.5
Bier: lentebock Hertog Jan • € 3.95

Seizoen
Asperges en ham € 20
Halve portie € 13
AA-asperges • asperge ham • warme salade van krielaardappeltjes • roerei • hollandaisesaus.
Wijn: Prefacé blanc • Frankrijk • € 6.5
Bier: lentebock Hertog Jan • € 3.95

Gevogelte
Eend met lentekriebels € 20
Gekonfijte eendenpoot • korstdeeg met zoete aardappel • saus met appel en Calvados.
Wijn: merlot • Frankrijk • € 7
Bier: Springer bock • € 4.5   
 

Klein maar fijn € 24
Halve portie € 16
De bouten en borsten van twee kwartels • puree van zoete aardappel • gekarameliseerde appel • saus van rode port.
Wijn: merlot • Frankrijk • € 7
Bier: Springer bock •€ 4.5

Rund

Koetje € 24
Biefstuk van de vlank (bavette) • puree van snijbonen en bloemkool • Springer kroket • saus van rode port.
Wijn: Rioja • Spanje • € 6
Bier: Hertog Jan Grand Prestige € 3.95

Kalf met appeltjes € 26
Halve portie € 16
Krokant gebakken kalfszwezerik • puree van zoete aardappel • gekarameliseerde appel • saus met appel en Calvados.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever + € 3.5
Wijn: merlot • Frankrijk • € 7
Bier: Springer bock •€ 4.5

Lam
Lam met parels € 24
Halve portie € 16
Lamsvlees • courgetterolletjes • parelcouscous met tomaat • lamsjus met dragon en mosterd.
Wijn: Rioja • Spanje • € 6
Bier: Hertog Jan Grand Prestige € 3.9
5

5 sterren menu - Marktwandeling

Luxe stampers met asperges

Huisgerookte zalm • crémeux van asperges • hollandaisesaus met saffraan • kwartelei.

*****

Rund met natte poten

Steak tartaar • gekarameliseerde ui • Parmezaanse kaasschuim • bouillon van kwartel en Madeira.

*****

Noordzee visje

Schelvis • groene en witte asperges • spaghetti van groenten • groene kruidensaus met een vleugje limoen.

*****

Lam met parels

Lamsrump • courgetterolletjes • parelcouscous met tomaat • lamsjus met dragon en mosterd.

*****

Magnum

Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.

Nagerechten

Exotische chocolade € 9.5
Parfait van witte chocolade • Turks fruit • exotische bereidingen.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6

 

Magnum € 10
Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6

 

Ben & Perry’s € 9.5
 Brownie met een laagje noten ~ onze variant van het bekende Amerikaanse ijs.
Wijnsuggestie: P.X., Spanje, glas € 6

 

Crème brûlée € 9.5
Crème brûlée met vlierbloesem • cassis sorbetijs.
Wijnsuggestie: Red muscat, Zuid-Afrika, glas € 6

 

Zoete kunstjes € 13
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 7

 

Kaas met een ijsje € 11
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 6

 

“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

Kroketje met pit
Pittig preikroketje • bapao broodje • salade van lentespinazie • cajunmayonaise.

******

Soep van lange stengels
Soepje van AA-asperges • truffelschuim • groene puntasperges.

*****

Hollandse Asperges
AA-asperges • warme salade van krielaardappeltjes • roerei • hollandaisesaus.

*****

Ravioli

Ravioli gevuld met geitenkaas en spinazie • spaghetti van groenten •
groene kruidensaus met een vleugje limoen.

*****
Magnum

Magnum van Tia Maria en koffie • mousse van sinaasappel.