Genieten van schilderachtige gerechten
Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.
Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.
Voorgerechten
Vegetarisch
Rode salade € 11
Rode kool salade • vijgen • zoetzure groente • blauwe bessen gel
Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6
Vis
Rokerig makreeltje € 11
Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van paarse peen • carpaccio van komkommer.
Wijn: olasrizling • Hongarije • Glas € 6
Koning van Zeeland € 15
Yellow tail king fish uit Zeeland • carpaccio van komkommer • aioli van gefermenteerde knoflook.
Wijn: olasrizling • Hongarije • Glas € 6
Vlees
Carpaccio met een C € 11.5
Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padeno.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever € 3.5
Wijn: Pinot noir • Chili • Glas € 6,00
Iberico ham € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • manchego kaas • Iberico bitterbal.
Wijn: Chardonnay • Frankrijk • Glas € 6
Wild
Ingepakt fazantje € 11.5
Fazant ingerold in spek • vijgen • rode kool salade • blauwe bessen gel
Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6
Trotse patrijs € 15
Patrijs uit onze Bradley oven • vossenbessenbavarois • vijgen • gel van zwarte bessen.
Wijn: Chateau Mourgues du Gres rosé • Frankrijk • Glas € 5.75
Soep
‘Old fashioned’ kreeftensoep € 10
Volgens ouderwets recept • met een scheutje Calvados • gegarneerd met kreeft.
Wijn: Chardonnay • Frankrijk • Glas € 6
Gouden Pollepel Menu
Ingepakt fazantje
Fazant ingerold in spek • kastanjes gebakken in honing • rode kool salade • paddenstoelenmayonaise.
OF
Rokerig makreeltje
Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van paarse peen • carpaccio van komkommer.
OF
Rode salade
Rode kool salade • pruimen gemarineerd in port • zoet zure groente • paddenstoelenmayonaise.
**********
Zoetwater Baa(r)sje
Gebakken snoekbaarsfilet • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.
OF
Wilde biefstuk uit Polen
Hertenbiefstuk • puree van knolselderij • rode wijnsaus.
OF
Hartig gebakje
Taartje van aardappel, uien en kaas • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.
**********
Say cheese(cake)
Cheesecake van peer • ijs van chocoladepepernoten.
Als u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.
Menu € 36
Wijnarrangement € 19.5
Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn
Hoofdgerechten
Hartig gebakje € 19 Halve portie € 11.5
Taartje van aardappel, uien en kaas • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.
Wijn: chardonnay • Frankrijk • Glas € 6
Vis
Zoetwater Baa(r)sje € 24 Halve portie € 13
Gebakken zeebaarsfilet • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.
Wijn: chardonnay • Frankrijk • Glas € 6
Gevogelte
Wilde borsten € 24 Halve portie € 13
Wilde eendenborst • puree van knolselderij • saus verjus (sap van onrijpe druiven) en rode port.
Wijn: Paso del Sud • Italië • Glas € 6
Springer fazant € 26
Fazant filet • gekonfijte bout • zuurkool • saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.
Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6
Rund
Koetje € 24
Biefstuk van de flank (bavette) • puree van knolselderij • Springer kroket • rode wijnsaus.
Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5
Wild
Wilde biefstuk uit Polen € 23 Halve portie € 13
Hertenbiefstuk • puree van knolselderij • rode wijnsaus.
Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5
Het haasje € 26
Hazenrug • puree van zoete aardappel en rode biet • saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.
Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5
5 gangen streekmenu
In elke gang hebben wij streekproducten verwerkt die dikgedrukt en onderstreept zijn.
Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.
Koning van Zeeland
Yellow tail king fish uit Zeeland • carpaccio van komkommer • aioli van gefermenteerde knoflook. • hangop met citroen.
Trotse patrijs
Patrijs uit onze Bradley oven • vossenbessenbavarois • vijgen • gel van zwarte bessen.
Wilde borsten
Wilde eendenborst • puree van knolselderij • saus verjus (sap van onrijpe druiven) en rode port.
Het haasje
Hazenrug • puree van zoete aardappel en rode biet • saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.
Zoete streken
Kwark van appel en citroen • gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.
Menu € 47
Wijnarrangement € 30
½ Wijnarrangement € 20
Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.
Nagerechten
Say cheese(cake) € 9
Cheesecake van peer • ijs van chocoladepepernoten.
Wijn: monbazillac, Frankrijk, Glas € 6
Zoete streken € 9
Kwark van appel en citroen • gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.
Wijn: Jurancon, Frankrijk, Glas € 6
Cookie Crème brûlée € 9
Cookie crème brûlée • gevulde oreo cookies • Ben en Perry ijs.
Wijn: monbazillac, Frankrijk, Glas € 6
Zoete kunstjes € 13
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Wijn: twee bijpassende wijnen € 7.5
Kaas met een ijsje € 13
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Wijn: Pineau des Charentes, Frankrijk, Glas € 6
Koffie specialiteiten
“Dronken” koffie € 11
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.
Caramel Macchiato € 4
Latte Macchiatto met karamelsiroop
Vanilla Cappuccino € 3.5
Cappuccino met vanillesiroop
Chocolate Cookie Latte € 5
Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom
Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.
Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.
Vegetarisch 5-gangen menu
Rode carpaccio
Rode biet carpaccio • balsamico • zoetzure groenten • verse vijgen.
Rode salade
Rode kool salade • kastanjes gebakken in honing • pruimen gemarineerd in port • paddenstoelenmayonaise.
Chef’s risotto
Wortelrisotto • ijspegel • hollandaise saus met zwarte look
Hartig gebakje
Taart van aardappel, uien en kaas • hollandaise saus.
Zoete streken
Kwark van appel en citroen • gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.
Menu € 38.5
Wijnarrangement € 30
½ Wijnarrangement € 20
Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.