Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch

Rode salade € 11

Rode kool salade • vijgen • zoetzure groente • blauwe bessen gel

Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6

Vis

Rokerig makreeltje € 11

Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van paarse peen • carpaccio van komkommer.

Wijn: olasrizling • Hongarije • Glas € 6

Koning van Zeeland € 15

Yellow tail king fish uit Zeeland  • carpaccio van komkommer  • aioli van gefermenteerde knoflook.

Wijn: olasrizling • Hongarije • Glas € 6

Vlees
Carpaccio met een C € 11.5

Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padeno.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever € 3.5
Wijn: Pinot noir • Chili • Glas € 6,00

Iberico ham € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • manchego kaas • Iberico bitterbal.
Wijn: Chardonnay • Frankrijk • Glas € 6

Wild

Ingepakt fazantje € 11.5
Fazant ingerold in spek • vijgen • rode kool salade • blauwe bessen gel
Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6

Trotse patrijs € 15
Patrijs uit onze Bradley oven • vossenbessenbavarois • vijgen • gel van zwarte bessen.
Wijn: Chateau Mourgues du Gres rosé • Frankrijk • Glas € 5.75

Soep
‘Old fashioned’ kreeftensoep € 10

Volgens ouderwets recept • met een scheutje Calvados • gegarneerd met kreeft.
Wijn: Chardonnay • Frankrijk • Glas € 6

Gouden Pollepel Menu

Ingepakt fazantje
Fazant ingerold in spek • kastanjes gebakken in honing • rode kool salade • paddenstoelenmayonaise.

OF
Rokerig makreeltje

Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van paarse peen • carpaccio van komkommer.

OF

Rode salade
Rode kool salade • pruimen gemarineerd in port • zoet zure groente • paddenstoelenmayonaise.

**********

Zoetwater Baa(r)sje

Gebakken snoekbaarsfilet • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.

OF

Wilde biefstuk uit Polen
Hertenbiefstuk • puree van knolselderij • rode wijnsaus.

OF

Hartig gebakje
Taartje van aardappel, uien en kaas • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.

**********

Say cheese(cake)

Cheesecake van peer • ijs van chocoladepepernoten.

Als u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.

Menu € 36

Wijnarrangement € 19.5

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn

Hoofdgerechten

Hartig gebakje € 19                                                       Halve portie € 11.5
Taartje van aardappel, uien en kaas • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.

Wijn: chardonnay • Frankrijk • Glas € 6

 Vis

Zoetwater Baa(r)sje € 24                                                                      Halve portie € 13

Gebakken zeebaarsfilet • speciale wortelrisotto • hollandaise saus.

Wijn: chardonnay • Frankrijk • Glas € 6

Gevogelte 

Wilde borsten € 24                                                       Halve portie € 13
Wilde eendenborst • puree van knolselderij • saus verjus (sap van onrijpe druiven) en  rode port.

Wijn: Paso del Sud • Italië • Glas € 6

 

Springer fazant € 26
Fazant filet • gekonfijte bout • zuurkool • saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.
Wijn: pinot noir • Chili • Glas € 6

 

Rund 

Koetje € 24

Biefstuk van de flank (bavette) • puree van knolselderij • Springer kroket • rode wijnsaus.

Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5

 

Wild

Wilde biefstuk uit Polen € 23                                  Halve portie € 13
Hertenbiefstuk • puree van knolselderij • rode wijnsaus.

Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5

 

Het haasje € 26

Hazenrug •  puree van zoete aardappel en rode biet • saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.

Wijn: Tempranillo • Spanje • Glas € 6.5

 

5 gangen streekmenu

 

In elke gang hebben wij streekproducten verwerkt die dikgedrukt en onderstreept zijn.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

 

Koning van Zeeland

Yellow tail king fish uit Zeeland  • carpaccio van komkommer  • aioli van gefermenteerde knoflook. • hangop met citroen.

Trotse patrijs

Patrijs uit onze Bradley oven • vossenbessenbavarois • vijgen • gel van zwarte bessen.

 

Wilde borsten

Wilde eendenborst • puree van knolselderij saus verjus (sap van onrijpe druiven) en  rode port.

 

Het haasje

Hazenrug •  puree van zoete aardappel en rode biet saus van gekarameliseerde honing en zwarte look.

Zoete streken

Kwark van appel en citroen gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.   

Menu € 47

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 20

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Nagerechten

Say cheese(cake) € 9

Cheesecake van peer • ijs van chocoladepepernoten.

Wijn: monbazillac, Frankrijk, Glas € 6

 

Zoete streken € 9
Kwark van appel en citroen • gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.
Wijn: Jurancon, Frankrijk, Glas € 6

 

Cookie Crème brûlée € 9
Cookie crème brûlée • gevulde oreo cookies • Ben en Perry ijs.
Wijn: monbazillac, Frankrijk, Glas € 6

 

Zoete kunstjes € 13

Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.

Wijn: twee bijpassende wijnen € 7.5

 

Kaas met een ijsje € 13

Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.

Wijn: Pineau des Charentes, Frankrijk, Glas € 6

 

Koffie specialiteiten

 

“Dronken” koffie € 11

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Caramel Macchiato € 4

Latte Macchiatto met karamelsiroop

 

Vanilla Cappuccino € 3.5

Cappuccino met vanillesiroop

 

Chocolate Cookie Latte € 5

Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

 

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

Vegetarisch 5-gangen menu

Rode carpaccio
Rode biet carpaccio  •  balsamico • zoetzure groenten • verse vijgen.

Rode salade

Rode kool salade • kastanjes gebakken in honing • pruimen gemarineerd in port • paddenstoelenmayonaise.

Chef’s risotto

 Wortelrisotto • ijspegel • hollandaise saus met zwarte look

Hartig gebakje
Taart van aardappel, uien en kaas • hollandaise saus.

 

Zoete streken
Kwark van appel en citroen • gel van kweeperen • gele room van hazelnoot.   

Menu € 38.5

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 20

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.