Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

I.v.m. vakantie zijn wij vanaf 7 augustus t/m 13 augustus gesloten.

Voorgerechten

R in de maand € 11,00
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen ~ kort gegratineerd met een dressing van knoflook,  verse tuinkruiden en overjarige Goudse.Wijnsuggestie: viognier & grenache blanc, Wolftrap, Zuid-Afrika, Glas € 6,00

 

Zo trots als een “Kalkoen” € 11,00
Rouleau van kalkoen gevuld met roompaté ~ salade van rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen ~ cajun krokantje.
Wijnsuggestie: gewurstraminer, Las Bas, Spanje, glas € 5,75

 

Hanenkammen uit de pan € 13,00
Gebakken cantharellen op warme toast ~ rucola ~ frisse dressing van notenolie en frambozen ~ gehakte walnoten.
Wijnsuggestie: zweigelt, Kolkmann, Oostenrijk, glas € 6,85

 

Jakobsschelpen met Spaanse krullen € 15,00
Kort gegrilde jakobsschelpen ~ krullen van Ibericoham ~ balsamicodruppels ~ knolselderij puree ~ saus van schaaldieren.
Wijnsuggestie: gewurstraminer, Las Bas, Spanje, glas € 5,75

 

Carpaccio van het rund C 10,75
Dun gesneden carpaccio van rund ~ verse pesto ~ vlokken van Grana Padano
gehakte bieslook ~ pijnboompitjes ~ rucola
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 4,50
Wijnsuggestie: zweigelt, Kolkmann, Oostenrijk, glas € 6,85

 

Iberico ham  € 14,00
Iberico ‘Cebo’ ham ~ eendenleverpaté uit eigen keuken ~ pruimenchutney ~ truffelolie  ~ Manchego kaas ~ bitterballen van deze beroemde ham.
Wijnsuggestie: gewurstraminer, Las Bas, Spaje, glas € 5,75

 

Geitenkaas € 10.75
Mousse van geitenkaas ~ salade rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen.
Wijnsuggestie: glera, Bernardi, Italie, glas € 5,50

 

Kreeftensoep met traditie € 10,00
Ouderwetse kreeftensoep ~ stukjes kreeft ~ room ~ scheutje Cognac.
Wijnsuggestie: gewurstraminer, Las Bas, Spanje, glas € 5,75

 

 

Nazomermenu

3-gangen € 34,50

 

R in de maand

Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen ~ kort gegratineerd met een dressing van knoflook,  verse tuinkruiden en overjarige Goudse.

OF

Zo trots als een “kalkoen”

Rouleau van kalkoen gevuld met roompaté ~ salade van rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen ~ cajun krokantje.

OF

Geitenkaas
Mousse van geitenkaas ~ salade met rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen.

 

**********

 

Het meest veelzijdige stukje vlees

Maïskip uit Frankrijk ~ filet langzaam gegaard met pittige kruiden en daarna op het vel krokant gebakken ~ het boutje gekonfijt in ganzenvet en krokant uit de oven ~ stamppotje van wortel, roseval aardappel en bosui ~ luchtige bearnaisesaus.

OF

Bazig baarsje

Filet van Corvina ~ fregola (bereidt als risotto) met Parmezaanse kaas ~ mini paprika gevuld met gekruide olijven tapenade ~ luchtige saus van rode pesto.

OF

“Woud” strüdel en “Aardse” peren

Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~

~ fregola (bereidt als risotto) met Parmezaanse kaas ~ “spinazie”  flensje gevuld met knolselderij ~ hollandaisesaus.

 

**********

 

Mimosa

Perzik crème ~ Champagne schuim ~ boerenroomijs.

Hoofdgerechten

Het meest veelzijdige stukje vlees € 20,00
Maïskip uit Frankrijk ~ filet langzaam gegaard met pittige kruiden en daarna op het vel krokant gebakken ~ het boutje gekonfijt in ganzenvet en krokant uit de oven ~ stamppotje van wortel, roseval aardappel en bosui ~ luchtige bearnaisesaus.
Wijnsuggestie: verdejo, Castelo de Medina, Spanje, glas € 6,25

 

Bazig baarsje € 23,00
Filet van Corvina ~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ mini paprika gevuld met gekruide olijven tapenade ~ luchtige saus van rode pesto.
Wijnsuggestie: verdejo, Castelo de Medina, Spanje, glas € 6,25

 

Koetjes en Pepertjes € 24,50
Botermalse entrecote van Black Angus uit Ierland ~ puree van rijpe grotchampignons  ~ saus van Madeira en gebakken sjalotten.
Wijnsuggestie: tempranillo, Mitos, Spanje, Glas € 7,25

 

Kalf met gebak € 26,00
Krokant gebakken kalfszwezerik ~ korstdeeggebakje met diverse paddenstoelen en aardpeer ~ “gesmolten” eendenleverpaté ~ licht gebonden kalfsjus met een extract van gedroogde paddenstoelen.
Wijnsuggestie: zweigelt, Kolkmann, Oostenrijk, glas € 6,85

 

Wilde “borsten”  € 24,50
 Mooi rood gebakken wilde eendenborsten (uit de Krimpenerwaard) ~ puree van grotchampignons ~ gebakken cantharellen ~ saus van rode port, groene peper.
Wijnsuggestie: zinfandel, Sula, India, glas € 6,25

 

Klein maar fijn  € 24,50
Twee mooie grote kwartels ~ puree van knolselderij ~ gebakken appeltjes ~ saus van Madeira en gebakken sjalotten.
Wijnsuggestie: zinfandel, Sula, India, glas € 6,25

 

“Woud” strüdel en “Aardse” peren € 18,75
Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~
~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ “spinazie”  flensje gevuld met knolselderij ~ hollandaisesaus.
Wijnsuggestie: zinfandel, Sula, India, glas € 6,25


Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

5 sterren menu - Marktwandeling

5-gangen € 42,50 p.p.

 

Zo trots als een “kalkoen”
Rouleau van kalkoen gevuld met roompaté ~ salade van rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen ~ cajun krokantje ~ bestrooid eendenlever vlokken.

 ******

Hanenkammen uit de pan
Gebakken cantharellen op warme toast ~ rucola ~ frisse dressing van notenolie en frambozen ~ gehakte walnoten.

 ******

 Bazig baarsje
Filet van Corvina ~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ mini paprika gevuld met gekruide olijven tapenade ~ luchtige saus van rode pesto.

 ******

Wilde “borsten”
Mooi rood gebakken wilde eendenborsten (uit de Krimpenerwaard) ~ puree van grotchampignons ~ gebakken cantharellen ~ saus van rode port, groene peper.

 ******

Springer Cheesecake
 Cheesecake van Oreo en blauwe bessen ~ gefrituurde basilicum ~ cassis ijsje.

 

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50

Nagerechten

Mimosa € 9,25
Perzik crème ~ Champagne schuim ~ boerenroomijs.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6,00

 

Springer Cheesecake € 9,50
 Cheesecake van Oreo en blauwe bessen ~ gefrituurde basilicum ~ cassis ijsje.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Exotisch einde € 9,25
Mango bavarois ~ gel van exotisch fruit ~ gesuikerde pecanoot met pure chocolade ~ citroensorbetijs.
Wijnsuggestie: monbazillac, Frankrijk, glas € 6,00

 

Crème brûlée € 9,00
Crème brûlée ~ krokant van amandelen ~ cassis ijs.
Wijnsuggestie: Xyris Frizzante, Italie, glas € 6,00

 

Zoete kunstjes € 12,50
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 6,50

 

Kaas met een ijsje € 10,75
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 5,75

 

“Dronken” koffie € 10,00
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

 

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

5-gangen € 34,50 p.p.

 

Gekleurde groenten
Salade van rode kool, cranberry en rozijnen ~ compôte van uien en abrikozen ~ cajun krokantje.

*****

Hanenkammen uit de pan
Gebakken cantharellen op warme toast ~ rucola ~ frisse dressing van notenolie en frambozen ~ gehakte walnoten.

*****

Groene flensje met aardse smaken
“Spinazie” flensjes gevuld met mousse van knolselderij ~ fregola (bereid als risotto) met Parmezaanse kaas ~ mini paprika gevuld met gekruide olijven tapenade ~ luchtige saus van rode pesto.

*****

“Woud” strüdel
Krokant korstdeeg gevuld met diverse paddenstoelen, aardpeer en geroosterde pitten ~
puree van grotchampignons ~ gekarameliseerde appeltjes ~ hollandaisesaus.

*****

Springer Cheesecake
 Cheesecake van Oreo en blauwe bessen ~ gefrituurde basilicum ~ cassis ijsje.

 

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze
gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50