Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch

Mediterraans torentje € 10
Salade met couscous • courgette • humus kikkererwten • pistachenoten • antibiose van ui en tomaat.
Wijn: chenin blanc, grenache & viognier • Frankrijk € 6

Vis

Zeeuwse roem € 11
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen • kort gegratineerd met een dressing van knoflook, verse tuinkruiden en overjarige Goudse.                                     Wijn: chenin blanc, grenache & viognier • Frankrijk € 6

Zee & aarde € 15
Gebakken jakobsschelpen • verse zomer truffel • crème van bloemkool • krokant van Iberico • hollandaise saus.
Wijn: chardonnay • Frankrijk € 6

Vlees

Carpaccio € 11.5
Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padeno.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever € 3.5 en verse zomertruffel € 4.5
Wijn: plansa selecta • Portugal • € 6.5

Iberico ham € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • aardbeien gemarineerd in balsamico • Iberico bitterbal.
Wijn: grenache & merlot • Frankrijk • € 6

Japans kalfje € 12.5
Kalfstaartstuk oosters gekruid • krokant van filodeeg
met furikake • kimchi salade • mayonaise van soja • kroket van sushi rijst.
Wijn: riesling feinherb • Duitsland • € 6

Gebakje met lever € 15.5
Gebakken eendenlever • brioche brood • saus van rode wijn en bramen.
Wijn: grenache & merlot • Frankrijk • € 6
*Eventueel ook te bestellen met verse zomertruffel € 4.5

Koning van de paddenstoelen € 14
Gebakken cantharellen • geserveerd op toast • paté van eendenlever • rucola salade.
*Eventueel ook te bestellen met verse zomertruffel € 4.5
Wijn: grenache & merlot • Frankrijk • € 6

Soep

Kreeftensoep € 10
Volgens ouderwets recept • met een scheutje Calvados • gegarneerd met kreeft.
Wijn: chardonnay • Frankrijk € 6

Brasseriemenu

Zeeuwse roem
Gewokte en “geplukte” Zeeuwse mosselen • kort gegratineerd met een dressing van knoflook, verse tuinkruiden en overjarige Goudse.

OF

Japans kalfje 

Kalfsstaartstuk oosters gekruid • krokant van filodeeg met furikake • kimchi salade • mayonaise van soja • kroket van sushi rijst.

OF

Mediterraans torentje

Salade met couscous • courgette • humus kikkererwten • pistachenoten • antibiose van ui en tomaat.

 

**********

Spaanse mul

Filets gebakken met knoflookolie • paella rijst • pikante tomaatjes • aioli van zwarte knoflook.

OF

Maïskip au vin

Borst krokant gebakken • bout gestoofd met rode wijn • geserveerd à la “coq au vin” • stamppot van krielaardappels en mais.

OF

Hartige wafel

Wafel van zoete aardappel en groene kruiden • mousse van geitenkaas • spitskool salade.

 

**********

 

Alles is liefde

Meringue met limoen • rood fruit • lemon curd • ijsje van liefmans kersenbier.

Als u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.

 

Menu € 36

Wijnarrangement € 18

 Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn

Hoofdgerechten

Maaltijdsalade

Salade riche € 19.5
Iberico ham • kalfstaartstuk • gebakken coquille • cantharellen • kroketje van sushi rijst • crème van bloemkool • dressing van truffel.
Wijn: chardonnay • Frankrijk € 6

Vegetarisch

Hartige wafel € 18    
Halve portie € 12
Wafel van zoete aardappel en groene kruiden • mousse van geitenkaas • spitskool salade.
Wijn: vermentino • Italië • € 6.5

Vis

Spaanse mul € 23 
Half portie € 14
Filets gebakken met knoflookolie • paella rijst • pikante tomaatjes • aioli van zwarte knoflook.
Wijn: vermentino • Italië • € 6.5

Gevogelte

Maïskip au vin € 20
Borst krokant gebakken • bout gestoofd met rode wijn • geserveerd à la “coq au vin” • stamppot van krielaardappels en bloemkool • saus van port en laurier.
Wijn: plansa selecta • Portugal • € 6.5

Rund

Koetje € 24
Biefstuk van de flank (bavette) • puree van aardappel met Chimichurri en zongedroogde tomaatjes • Springer kroket • pepersaus.
Wijn: Rioja • Spanje • € 6

Kalf met bramen € 26  
Halve portie € 16
Krokant gebakken kalfszwezerik • stamppot van krielaardappels en bloemkool • gekarameliseerde appel • saus van rode wijn en bramen.
*Eventueel ook te bestellen met eendenlever € 3.5 en verse zomertruffel € 4.5
Wijn: grenache & merlot • Frankrijk • € 6

Aziatische tartaar € 20
Half portie € 12
Tartaar gemarineerd op oosterse wijze (koud geserveerd) • kimchi salade • piccalilly.
Wijn: riesling feinherb • Duitsland • € 6

Lam
Rollend lammetje € 24

Halve portie € 16
Lamsvlees • courgetterolletjes • humus van aubergine • lamsjus met dragon en mosterd.
Wijn: Rioja • Spanje • € 6

5 sterren menu - Marktwandeling

Zee & aarde

Gebakken jakobsschelpen • verse zomer truffel • crème van bloemkool • krokant van Iberico • hollandaise saus..

 *****

Koning van de paddenstoelen
Gebakken cantharellen • geserveerd op toast • paté van eendenlever • verse zomer truffel.

 *****

Spaanse mul

Filets gebakken met knoflookolie • paella rijst • pikante tomaatjes • aioli van zwarte knoflook.

 *****

Rollend lammetje

Lamsrump • courgetterolletjes • humus van aubergine • lamsjus met dragon en mosterd.

 *****

Magnum

Magnum uit eigen keuken van passievrucht, Likeur 43 en witte chocolade • mousse van saffraan.

 

Menu € 45

Wijnarrangement € 29

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Nagerechten

Alles is liefde € 9

Meringue met limoen • rood fruit • lemon curd • ijsje van liefmans kersenbier.

Wijnsuggestie: red muscat, Zuid Afrika, glas € 6

 

Magnum € 9.5

Magnum uit eigen keuken van passievrucht, Likeur 43 en witte chocolade • mousse van saffraan.

Wijnsuggestie: muscat de riversaltes, Frankrijk, glas € 6

 

Crème brûlée € 9
Crème brûlée aangemaakt met rooibosthee • ijsje van Liefmans
Wijnsuggestie: red muscat, Zuid Afrika, glas € 6

 

Passie voor Cheesecake € 9
Cheesecake van citroen met een bodem van bitterkoekjes • verse kersen • kersenijs.

Wijnsuggestie: muscat de riversaltes, Frankrijk, glas € 6

 

Zoete kunstjes € 13

Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.

Twee bijpassende dessertwijnen € 7.5

 

Kaas met een ijsje € 13

Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.

Pineau des Charantes glas € 6

 

Koffie specialiteiten

 

“Dronken” koffie € 11

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Caramel Macchiato € 4

Latte Macchiatto met karamelsiroop

 

Vanilla Cappuccino € 3.5

Cappuccino met vanillesiroop

 

Chocolate Cookie Latte € 4.5

Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

 

 

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

Mediterraans torentje

Salade met couscous • courgette • humus kikkererwten • pistachenoten • antibiose van ui en tomaat.

 *****

Koning van de paddenstoelen
Gebakken cantharellen • geserveerd op toast • verse zomer truffel.

 *****

Hartige wafel

Wafel van zoete aardappel en groene kruiden • mousse van geitenkaas • spitskool salade

 *****

Zonnige ravioli
Ravioli gevuld met zongedroogde tomaat • saus van sesam en soya.

 *****

Magnum
Magnum uit eigen keuken van passievrucht, Likeur 43 en witte chocolade • mousse van saffraan.

Menu € 39.5

Wijnarrangement € 29

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.