Een beetje van Springer en een beetje van jezelf

Onze keuken gaat menu onderdelen voor u te koken, zodat u met weinig moeite een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert op tafel kan zetten. Zelf heeft u de regie in handen en hoeft u alleen de bijgerechten te maken.

Al onze gerechten worden geserveerd in weckpotten. 

 

Menu van 26 t/m 30 mei

Voorgerechten

Zalmtartaar € 7,00 p.p. (per 2 personen te bestellen, 100 gram p.p.)
Tartaar van gerookte huisgerookte zalm  met kappertjes en mierikswortel.
Serveersuggestie: stokbrood met boter.

Koetje achter glas € 10,50 p.p. (per 2 personen te bestellen, 100 gram p.p.)
Tartaar van 100% rundvlees gemaakt van bavette.
Aangemaakt met truffelmayonaise en geserveerd met eendenlever mousse.
Serveersuggestie: stokbrood met boter.

Kreeftensoep € 7,50 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Onze “wereldberoemde” kreeftensoep. Traditioneel gemaakt van kreeftenkrachtige visbouillon en veel verse groenten en kruiden. Afgeblust met wolk room en rijkelijk gevuld met garnalen.
Serveersuggestie: brood met boter. 

Hoofdgerechten

Kabeljauw € 10,50 p.p.  (per 2 personen te bestellen)
Het blijste gedeelte van de vis: de wangen van de kabeljauw. Geserveerd in een kreeftensaus met doperwtjes en wortel.
Serveersuggestie: onze parelgort (€ 3,00 p.p.) of aardappelpuree.

 

Indonesische Rendang € 9,00 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Klassiek Indonesisch stoofgerecht gemaakt van rundvlees met kokos, loas en gember.
Serveersuggestie: onze nasi (€ 3,00 p.p.)  eitje en augurk

“Opgeweckt” varkentje € 8,00 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Het bekende “pulled pork” met gebakken uien en pikante kruiden. Het varken uit Limburg wordt eerst gepekeld, dan botermals gegaard met pikante kruiden en verrijkt met sjalot uitjes en extra gekruid met verse chimichurri.
Serveersuggestie: brood met aioli en salade.

Coq au vin € 9,00 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Malse kip langzaam gegaard met rode wijn en diverse kruiden. De saus is rijkelijk gevuld met katenspek, champignons, zilveruitjes en rozenvalaardappels.
Serveersuggestie: onze parelgort (€ 3,00 p.p.) en boontjes.  

Aspergeragout € 7,50 p.p. (per 2 personen te bestellen)
100% vegetarische ragout met pastinaak, asperge en ei.
Serveersuggestie: met ham of zalm of vegetarisch met brood en salade.

 

Dessert

Frisse Laagjes € 5,50 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Mousse van bosvruchten, aardbeien en witte chocolade. Gegarneerd met chocolade schotsen en rood fruit.

Exotisch genot € 5,50 p.p. (per 2 personen te bestellen)
Mousse van passievruchten en mango, gemarineerde ananas en sinasappelcake.

Kaasplankje € 16,00
Diverse soorten Nederlandse kaas met pruimen en noten vijgen brood.
Het kaasplankje is bedoeld voor 2 personen met 8 kazen en 4 verschillende soorten.

Onze gerechten worden verpakt  in weckpotten en gepasteuriseerd in de oven. De weckpotten hebben THT van 1 week in de koeling.
Opwarmen van het gerecht:
Trek aan het lipje om de weckpot te ontluchten. Open gaat dan heel makkelijk. Doe de inhoud in een pan en doe voorzichtig opwarmen. Geheel mag niet koken, om aanbranden te voorkomen.

Wanneer u het weckpotje (met oranje lip) inlevert bij Springer, ontvangt u per weckpot € 1,00 korting op uw volgende bestelling.

De gerechten zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 16.00-18.00 af te halen bij Brasserie Springer. Reserveren is noodzakelijk via 0182-320690 of info@brasseriespringer.nl. U kunt bij Springer pinnen en vragen u een tasje mee te nemen.

Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verrassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch
Anijspaddenstoel € 10.5
Anijspaddenstoel • paddenstoelen duxelles • gel van rode biet en balsamico.
Wijnsuggestie: pinot noir Chili € 6.5

Vis
Tonijn & chocolade € 14
Tartaar van yellowfin tonijn gemarineerd met 5 spices – pure chocolade – soja unagi saus.
Wijnsuggestie: grauburgunder Duitsland € 6

Zalm uit eigen rokerij € 12
Huisgerookte zalm • hummus • rolletjes van paprika • kappertjes mayonaise • zeewiercracker.
Wijnsuggestie: chardonnay macabeo Spanje € 6.5

Vlees
Carpaccio € 11.5
Dungesneden carpaccio van rund • truffelmayonaise • vlokken van Grana Padeno.
Te bestellen met eendenlever + € 3.5
Wijnsuggestie: pinot noir Chili € 6.5             

Iberico ham € 15
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • Manchego kaas • Iberico bitterbal.
Wijnsuggestie: viognier, India € 6.5 

Pulled duck € 12
Langzaam gegaarde eend • op Oosterse wijze bereid met sinaasappel en sesam • kroketje van eend.
Wijnsuggestie: riesling, Duitsland € 6

Soep
Zwemmend duifje € 10
Gerookte duif • gevogeltebouillon • uiencompote • eendenleverpaté.
Wijnsuggestie: pinot noir Chili € 6.5

Romige tomatensoep € 7.5
Romige tomatensoep gemaakt van Roma tomaten • toef slagroom.
Wijnsuggestie: chardonnay macabeo Spanje € 6.5

Wintermenu

Pulled duck

Langzaam gegaarde eend • op Oosterse wijze bereid met sinaasappel en sesam • kroketje van eend.

OF

Zalm uit eigen rokerij

Huisgerookte zalm • hummus • rolletjes van paprika • kappertjes mayonaise • zeewiercracker.
OF

Anijspaddenstoel
Anijspaddenstoel • paddenstoelen duxelles • gel rode biet en balsamico.

  
**********

Skrei is the limit

Gebakken skreifilet (kabeljauw uit Noorwegen) • puree van knolselderij • luchtige saus van bloedsinaasappel en Noilly Prat.
OF
Captains dinner

Krokant gebakken Iberico procureur • wangetje van Iberico varken • spekchips • puree van pastinaak met kapucijners • jus met gerookte boter.
OF
Genießen

Flammkuchen • gefrituurd ei • antibiose • mozzarella • krielaardappel • crème fraîche.

**********
Broodje (on)gezond
Suikerbrood • bereidingen van banaan • toffee ijs

Als u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs.

Menu € 36

Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn

Hoofdgerechten

Vegetarisch
Genießen € 19
Halve portie € 12
Flammkuchen • gefrituurd ei • antibiose • mozzarella • krielaardappel • crème fraîche.
Wijnsuggestie: chardonnay macabeo Spanje € 6.5

Vis
Skrei is the limit € 23
Halve portie € 13

Gebakken skreifilet (kabeljauw uit Noorwegen) • puree met schorseneren • Bloedsinaasappelsaus.
Wijnsuggestie: viognier, India € 6.5             

Gevogelte
Klein maar fijn € 26
Halve portie € 16

Kwartel biefstuk en borsten • “Springer” hutspot • gekarameliseerde appel • sausje van appel en Calvados.
Wijnsuggestie: zinfandel Amerika € 6.5

Rund
Koetje € 24
Medium gebakken biefstuk van de flank (bavette) • krieltjes met ui • bearnaisesaus saus • kroketje van zongedroogde tomaatjes.
Wijnsuggestie: syrah, mourvèdre en viognier Zuid-Afrika € 6                           
 

Geduldige biefstuk € 24
Gerijpte en medium gebakken entrecôte • krieltjes met ui • bearnaisesaus saus • kroketje van zongedroogde tomaat.
Wijnsuggestie: syrah, mourvèdre en viognier Zuid-Afrika € 6 

Kalf met appeltjes € 26
Halve portie € 16
Krokant gebakken kalfszwezerik • Springer hutspot • gekarameliseerde appel • sausje van appel en Calvados.
Te bestellen met eendenlever + € 3.5
Wijnsuggestie: zinfandel Amerika € 6.5

Varkensvlees
Captains dinner € 23
Krokant gebakken Iberico procureur • wangetje van Iberico varken • spekchips • puree van pastinaak met kapucijners – jus met gerookte boter.
Wijnsuggestie: zinfandel Amerika € 6.5

5 Sterrenmenu

Tonijn & chocolade

Tartaar van yellowfin tonijn gemarineerd met 5 spices – pure chocolade – soja unagi saus.

 *****

Zwemmend duifje

Gerookte duif • gevogeltebouillon • uiencompote • eendenleverpaté.

*****

Knorrend eitje

Iberico ham • gepocheerd ei • koffiepoeder • kaantjes van truffelaardappel en hazelnoot • chioggia biet.

*****

Klein maar fijn
Kwartel • “Springer” hutspot • gekarameliseerde appel • sausje van appel en Calvados.

*****

Uit eigen tuin

Bloempot • witte chocolademousse • brownie • Scroppino • citroensorbetijs.

 

Menu € 46

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn, in combinatie, alleen per tafel te bestellen.

Nagerechten

Broodje (on)gezond € 9
Suikerbrood • bereidingen van banaan • toffee ijs.
Wijnsuggestie: muscato Portugal € 5.5

Uit eigen tuin € 9
Bloempot • witte chocolademousse • brownie • Scroppino • citroensorbetijs.
Wijnsuggestie: beerenauslese Duitsland: € 6

Grootmoeders cake € 8.5
Cake met sinaasappel en yoghurt • sinaasappel yoghurtijs.
Wijnsuggestie: beerenauslese Duitsland: € 6

Cookie Crème brûlée € 8.5
Cookie crème brûlée • gevulde oreo cookies • Ben en Berry ijs.
Wijnsuggestie: muscato Portugal € 5.5 

Zoete kunstjes € 13
Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Wijnsuggestie: twee bijpassende wijnen € 7.5

Kaas met een ijsje € 13
Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Wijnsuggestie: Pineau des Charantes € 6

My Sundea
Stel zelf uw ijsje samen, u kunt kiezen hoeveel bollen en welke smaak:
Toffee ijs • boerenroomijs • sinaasappel-yoghurtijs • citroensorbetijs • Ben & Perry ijs.
Wilt u er ook slagroom bij?

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

Koffie specialiteiten

 

“Dronken” koffie € 11

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Caramel Macchiato € 4

Latte Macchiatto met karamelsiroop

 

Vanilla Cappuccino € 3.5

Cappuccino met vanillesiroop

 

Chocolate Cookie Latte € 5

Latte Macchiatto met Chocolate Cookies siroop en slagroom

 

Vegetarisch 5-gangen menu

Anijspaddenstoel
Anijspaddenstoel • paddenstoelen duxelles • gel van rode biet en balsamico.

*****

 Mediterraans kroketje
Filodeeg • hummus van kikkererwten • kroketje van zongedroogde tomaten.

*****

Luxe eitje
Gepocheerd ei • koffiepoeder • kaantjes van truffelaardappel en hazelnoot • chioggia biet.

*****

Veggie loempia
Loempia gevuld met shiitakes en bosui • saus van zwarte knoflook • basmatirijst crème.

*****

Uit eigen tuin
Bloempot • witte chocolademousse • brownie • Scroppino • citroensorbetijs.

Menu € 38.5

Wijnarrangement € 30

½ Wijnarrangement € 19

Uitgezocht door onze vinoloog en gastronoom-sommelier Margot Boerefijn.

 

Allebei de 5-gangen menu’s zijn, in combinatie, alleen per tafel te bestellen.