Genieten van schilderachtige gerechten

Chefkok Per Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik selecteren het mooiste vlees, de verste vis en verassende groenten en creëren hiermee unieke smaken en gerechten. Per en Jelmer koken zoals de Franse impressionisten schilderden: kleurrijk, vol en rijk. Zo ontstaan prikkelende combinaties en oogstrelende schilderijtjes op uw bord. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Ook bij eventuele dieetwensen kunnen wij altijd een passend en voortreffelijk menu voor u samenstellen. Op doordeweekse avonden (dinsdag t/m donderdag) serveert Brasserie Springer een heerlijke wisselende Aanschuifmaaltijd voor 13,50 of 15,-.

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Voorgerechten

Vegetarisch

Geitig gebakje 11
Gebakje van geitenkaas, geitenyoghurt en kastanjes • salade met rode kool, cranberry en rozijnen • compôte van kweepeer.
Roter veltliner Oostenrijk 6.5                                          Vedett white • 3.85

Vis
Rokerig makreeltje 12
Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van aubergine met een crème van mierikswortel.
Chardonnay • Frankrijk • 6.5                                               Vedett white • 3.85

Zalm in de mist 12
Gerookte zalm spinazieflensje met knolselderij • mierikswortelsaus.
Chardonnay • Frankrijk • 6.5                                               Vedett white • 3.85 

Aziatische kreeftensoep 11
Kreeftensoep met Aziatische twist • kreeftenvlees • gefrituurde noodles.
Viognier  • India • 6.5                                                           Springer Bock • 4.5

Baars met staartjes 14
Tartaar van gerookte zeebaars • langoustinestaartjes • Sake hollandaise.
Riesling • Duitsland • 6.5                                                      Springer Bock • 4.5   

Vlees
Carpaccio van het rund 11
Dun gesneden carpaccio van rund • verse pesto • vlokken van Grana Padano.
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 4,50
Viognier • India • 6.5                                                            Springer Bock • 4.5

Iberico ham  14
Iberico ‘Cebo’ ham • eendenleverpaté • Manchego kaas • Iberico bitterbal.
Chardonnay • Frankrijk • 6.5                                               Springer Bock • 4.5

“Wilde” rosbief  12
Hertenham • macaron van verschillende noten • paddenstoelen duxelles  • truffelmayonaise.
Cabernet franc • Frankrijk • 6.5                                          Chimay • 4.25

Goudhaantje in Spanje 13
Fazant verpakt in Iberisch buikspek • salade met rode kool, cranberry en rozijnen • stroopje van appel en spek.
Viognier • India • 6.5                                                            Springer Bock • 4.5

Wintermenu

Rokerig makreeltje
Makreelfilet • piccalilly • “rolmops” van aubergine met een crème van mierikswortel.

OF

Goudhaantje in Spanje
Fazant verpakt in Iberisch buikspek • salade met rode kool, cranberry en rozijnen • stroop van appel en spek.

OF

Geitig gebakje
Gebakje van geitenkaas, geitenyoghurt en kastanjes • salade met rode kool, cranberry en rozijnen •  compôte van kweepeer.

 

**********

 

Poontje uit Azië
Filets van rode poon, “gelakt” met Japanse teriyaki • Little Gem sla met walnoten • risotto met shiitake • Sake hollandaise.

OF

Wilde biefstuk uit Polen
Medium rare gebakken hertenbiefstuk • stamppotje van zoete aardappel kastanjes, pruimen en cranberry • pastinaakkroket • saus van rode wijn.

 

OF

Wintertuintje
Warme pudding van pastinaak en geroosterde amandelen • stamppotje van zoete aardappel, kastanjes, pruimen en cranberry • salsa van kingboleet • paprikasaus.

 

**********

 

Sinaasappel  chocolade
Sinaasappel cake • gemarineerde vijg  • pure chocolade-ijs.

 

Menu 35

Hoofdgerechten

Vegetarisch

Wintertuintje 18
Warme pudding van pastinaak en geroosterde amandelen • stamppotje van zoete aardappel, kastanjes en pruimen • luchtige saus van gerookte paprika.
Cabernet franc • Frankrijk • 6.5
Leffe dubbel € 3.95

 

Vis

Poontje uit Azië 20
Filets van rode poon, “gelakt” met Japanse teriyaki • Little Gem sla met walnoten • risotto met shiitake • Sake hollandaise.
Riesling • Duitsland • 6.5
Springer Bock • 4.5

 

Gevogelte

Crispy chicken 18
Scharrelkipfilet in een krokant jasje • risotto met shiitake • luchtige saus van gerookte paprika.
Cabernet franc • Frankrijk • 6.5
Chimay • 4.25                                 

 

“Springer” fazant  26
Schotse fazantenborst en bout • stamppot zuurkool met ganzenvet en rode port • saus van jeneverbessen en oude klare.
Cabernet franc • Frankrijk • 6.5
Duvel • 3.85

 

Rund

Koetjes en Pepertjes 25
Botermalse entrecote van Black Angus uit Ierland • stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners • rode wijnsaus.
Bordeaux blend • Israël • 7
Grand Prestige • 4

 

Kalf met gebak 26
Krokant gebakken kalfszwezerik • “gesmolten” eendenleverpaté • stamppotje van roseval aardappel, uitjes en kapucijners  • saus met hazelnoot en appelstroop.
Pinotage • Zuid-Afrika • 8
Chimay • 4.25

 

Varken

Iberische toppers 21
Specialiteiten van het beroemde Spaanse varken • krokant gebakken varkensfilet • Springer pulled pork • varkenswangetje • puree van aardpeer • hazelnoot appelstroop saus.
Pinotage • Zuid-Afrika • 8
Chimay • 4.25

 

Wild

Het Haasje 25
Gebraden hazenrug • puree van zoete aardappel • pastinaakkroketje • rode wijnsaus.
Bordeaux blend • Israël • 7
Grand Prestige • 4                        

 

Wilde biefstuk uit Polen 22
Medium rare gebakken hertenbiefstuk • stamppotje van zoete aardappel kastanjes, pruimen en cranberry • pastinaakkroket • saus van rode wijn.
Bordeaux blend • Israël • 7
Grand Prestige • 4

5 sterren menu - Marktwandeling

Schelpen en staartjes
Tartaar van gerookte zeebaars • langoustinestaartjes • Sake hollandaise.

 

 *****

Zalm in de mist
Gerookte zalm spinazieflensje met knolselderij •  mierikswortelroom.

 

 *****

Heet gebakerde Patrijs
Suprême van patrijs • boutje gekonfijt met ganzenvet • zuurkoolstamppot • jeneverbessensaus.

 

*****

 

Het Haasje
Gebraden hazenrug • puree van zoete aardappelz • pastinaakkroketje • rode wijnsaus.

 

*****

Baba
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) • gepocheerde peer • boerenroomijs.

 

 

 

Menu 43

Wijnarrangement 30

½ Wijnarrangement 19

Nagerechten

Baba 8.5
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) • gepocheerde peer • boerenroomijs.
Moscato • Italië • 5.5

 

Springer Cheesecake 9
Cheesecake van Oreo en blauwe bessen • gefrituurde basilicum • cassis ijsje.
Xyris • Italië • 6

 

Sinaasappel & chocolade 9
Sinaasappel cake • gemarineerde vijg  • pure chocoladeijs.
Moscato • Italie • 5.5

 

Crème brûlée  9
Crème brûlée • krokant van amandelen • cassis ijs.
Xyris • Italië • 6

 

Zoete kunstjes 12
Drie kunstzinnige nagerechtjes • laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen • 7

 

Kaas met een ijsje 11
Vier kaasjes • ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes • 5.5

 

“Dronken” koffie 10
Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

 

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

 

 

 

5 sterren menu - Veld, tuin en bos

Geitig gebakje

Gebakje van geitenkaas, geitenyoghurt en kastanjes • salade met rode kool, cranberry en rozijnen • compote van kweepeer.

 

 *****

Franse noot

Macaron van verschillende noten • paddenstoelen duxelles.

 

*****

Groene flensje met aardse smaken

“Spinazie” flensjes gevuld met mousse van knolselderij • risotto met shiitake • Sake hollandaise.

 

*****

Wintertuintje

Warme pudding van pastinaak en geroosterde amandelen • stamppotje van zoete aardappel, kastanjes, pruimen en cranberry • salsa van kingboleet • luchtige saus van gerookte paprika.

 

 *****

 

 

Baba
Baba met peer, rozijnen en kaneel (klassiek frans nagerecht) • gepocheerde peer • boerenroomijs.

 

Menu 35

 

Menu 43

Wijnarrangement 30

½ Wijnarrangement 19